Παγκόσμια ημέρα ποίησης και κατά των φυλετικών διακρίσεων η σημερινή και να σου πρωί-πρωί η αφορμή για το σημερινό μου κειμενάκι. Ο λόγος για τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη που σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης κατάφερε να κλέψει και πάλι τις εντυπώσεις με την «ποιητική του συλλογή».

Ποίημα Α: Για όλα φταίει η ψυχολογία.

«Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατ. ευρώ τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται», είπε ο κύριος Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ισχύει το αξίωμα ότι μείωση φόρου αυτόματα σημαίνει αύξηση κατανάλωσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει, τι να κάνουμε…». Οι οικονομολόγοι δεν έχουν πάντα δίκιο. Τι να κάνουμε βρε παιδιά?

Ποίημα Β: Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα!

«Δεν κρυώνει ο κόσμος σήμερα. Η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς» ανέφερε ο κύριος υπουργός. Βέβαια ότι το πετρέλαιο έχει κι αυτό τριπλασιαστεί είναι κάτι το οποίο δεν αφορά το υπουργείο γιατί φοβήθηκε και αυτό από τον πόλεμο και μας κάνει νάζια.

Το ζήτημα είναι ότι πλέον η χλευαστική και λαϊκίζουσα συμπεριφορά του κυρίου υπουργού δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν. Ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει τον κύριο πρωθυπουργό που δεν τον εγκαλεί στην τάξη, καθώς η φθορά που του προκαλεί με τις «ατάκες» του είναι πολύ μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί αρκετά το λαϊκό αίσθημα.

Εγώ λόγω της ημέρας θα του αφιερώσω το ποίημα του ποιητή Φανφάρα :

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.