Σε ποιον δεν αρέσει να κυκλοφορεί ανάμεσα σε μεθυστικά αρώματα και αναζωογονητικές μυρωδιές που αναδύουν φρεσκάδα και σε «ταξιδεύουν»; Νομίζω ότι η πλειοψηφία, στην οποία ανήκω, θα γνέψει καταφατικά με ενθουσιασμό! Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μα εντάσσοντας την αρωματοθεραπεία στη ζωή μας φυσικά!

Αν και η όσφρηση είναι μία από τις σημαντικότερες ανθρώπινες αισθήσεις, ωστόσο εκτιμώ ότι είναι ίσως η πλέον υποτιμημένη σε σύγκριση με τις άλλες. Κι αυτό θεωρώ ότι είναι μία λανθασμένη οπτική που πρέπει να αλλάξει άρδην! Γιατί με τη δύναμη της όσφρησης μπορούμε να βιώσουμε συγκλονιστικές εμπειρίες από το περιβάλλον μας. Και μη μου πείτε ότι η καταπληκτική μυρωδιά δεν είναι το πιο καθοριστικό κριτήριο επιλογής σας τελικά για την αγορά ενός προϊόντος από το ράφι, ανάμεσα σε πολλά περισσότερα όμοια;

Από τις απαρχές της Ιστορίας αξιοποιούμε την αρωματοθεραπεία για να επιτύχουμε φυσική και πνευματική ισορροπία σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών στην καθημερινότητά μας. Αρωματικά βότανα, λουλούδια, φρούτα και λοιπές φυσικές αρωματικές πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται επιλεκτικά και στοχευμένα για τις ευεργετικές ιδιότητες των υπέροχων αρωμάτων που αναδύουν σε:

  • Τρόφιμα
  • Αρώματα σώματος και καλλυντικά
  • Απορρυπαντικά, σαπούνια και λοιπά προϊόντα ατομικής υγιεινής, περιποίησης κι αρωματισμού
  • Φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και θεραπείες εισπνεόμενες για την ίαση του αναπνευστικού συστήματος μας
  • Προϊόντα με εντομοκτόνο και αντιπαρασιτική δράση
  • Θρησκευτικά τελετουργικά
  • Δημιουργία ευχάριστης αναζωογονητικής ή χαλαρωτικής ατμόσφαιρας για την ψυχική μας ανάταση και τη διάθεσή μας στο σπίτι, στην εργασία, στο αυτοκίνητο, σε χώρους ευεξίας κατά τη διάρκεια γυμναστικής, μασάζ και λοιπών θεραπειών ομορφιάς, στο εστιατόριο, στο καφέ, στο αεροπλάνο μέσω της καύσης αιθέριων ελαίων, κεριών με φυσικά αρώματα και χρήσης άλλων φυσικών αρωματικών χώρου.

Τέλος θα επισημάνω ότι επιλέγω κυρίως προϊόντα που περιέχουν φυσικές αρωματικές ύλες έναντι των τεχνητών που ενδεχομένως είναι πιο έντονο και διαρκεί περισσότερο το άρωμά τους. Αυτό είναι μία καθαρά προσωπική προτίμηση, αλλά σε κάθε περίπτωση…

Γεμίστε τη ζωή σας με όμορφες μυρωδιές κι απολαύστε την περισσότερο!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.