Όλον αυτόν τον καιρό, έλαβα και λαμβάνω πάμπολλα μηνύματα αγάπης και ενδιαφέροντος και έγνοιας και πρώτα από όλα, εντελώς ανθρώπινα, να πω: όσα ευχαριστώ και να εκφράσω είναι λίγα. Ύστερα οφείλω και μια δημοσιογραφικού χαρακτήρα ενημέρωση, τύπου… ιατρικού ανακοινωθέντος:
Έξι μήνες λοιπόν περίπου αφού διαγνώστηκα και δύο μήνες ακριβώς αφού χειρουργήθηκα, μπορώ να περιγράψω τί νίκησα ως τώρα και τί αντιμετωπίζω παρακάτω. Αυτό το 640 γραμμαρίων… Allien που βγήκε από μέσα μου, αφού πρόλαβε να δώσει μικρές μεταστάσεις στους πνεύμονες, ονομάζεται πλειόμορφο λιποσάρκωμα. Εμφανίστηκε στο χέρι κι ενώ αυτά είναι κακοήθη μόνο σε ποσοστό 1%, σε ποσοστά άνω του 50% εξ αυτών, οδηγούν σε ακρωτηριασμό ή θάνατο. Αυτό συμβαίνει, είτε λόγω συχνά καθυστερημένου εντοπισμού και διάγνωσης (όπως ακριβώς στην περίπτωσή μου), είτε για πολλούς άλλους πιθανούς λόγους, όπως λανθασμένης αντιμετώπισης κατά την αφαίρεση, αδυναμίας να αφαιρεθεί δίχως να προκαλέσει σοβαρές βλάβες κλπ).
Τώρα, μετά την πλήρη ανάρρωση από την επιτυχή επέμβαση – αφαίρεση και την πλήρη αποκατάσταση της κινητικότητας του χεριού μου, ξεκινώ ακτινοθεραπεία και νέο πρωτόκολλο χημειοθεραπείας, για να αντιμετωπίσω τα… “ορφανά” υπόλοιπα του πρωταρχικού όγκου που αφαιρέθηκε. Η περίπτωση απαιτεί χειρουργό ορθοπαιδικό εξειδικευμένο στην αφαίρεση όγκων των άκρων (οι Έλληνες είναι 4-5), που σε εξαιρετικά αγαστή συνεργασία με ογκολόγο, χημειοθεραπευτή, ακτινοθεραπευτή, παθολογοανατόμο, συντονίζονται μέχρι την τελική νίκη.
Κι έτσι προχωράμε. Με νίκες, με ισοπαλίες και ψυχολογικά προετοιμασμένοι και για ήττες. Με καταπληκτική ψυχολογία κι αισιοδοξία, με αγάπη παντού γύρω μου, μέσα στο σπίτι μου και όπου σταθώ. Ξέρω πως είμαι πάσχων, αλλά δεν αισθάνομαι άρρωστος, συνεχίζω να δουλεύω και να δραστηριοποιούμαι όπως πριν, απτόητος, όρθιος κι από τις κλωτσιές του καρκίνου κι από τις παρενέργειες και τον κοιτάω στα μάτια και του υπόσχομαι, πως θα τον ξεκωλιάζω, όσο συνεχίζει να έρχεται.
Υγ. Δυστυχώς τα χίλια και άνω σκουφάκια που μαζέψατε με τόση αγάπη ήταν αδύνατο να φτάσουν στους καρκινοπαθείς, λόγω του πρωτοκόλλου covid… Kαι μιας και έπιασε Απρίλης, κάνουμε συνεννοήσεις με το PAOK Action, να δοθούν έστω σε παιδικά χωριά SOS και άλλες δομές για… του χρόνου. Η αγάπη δεν πάει χαμένη. – Μη μασάτε απ’ τον καρκίνο. Έλεγχο για πρόληψη κι αν κάνει πως πετάει κεφάλι, κόψιμο απ’ το σβέρκο.
Πείτε μας τη γνώμη σας
91Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.