Πάνω που στρώναμε το τραπέζι για το γλέντι της αναβάθμισης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας και τα κλαρίνα μαζί με τα βιολιά κάνανε τις τελευταίες πρόβες , να σου πάλι η «στραβή», να σου πάλι η βλακεία που δεν έχει ταβάνι. Εσύ βέβαια μπορεί να μην έχεις να πληρώσεις το ηλεκτρικό, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι ως χώρα είσαι επενδυτικός προορισμός! Μπορεί να μην πας και διακοπές φέτος, αλλά ως χώρα τείνεις να ξεπεράσεις την αμερικάνικη οικονομία και να δανείζεσαι ακόμα πιο φτηνά!!!

Όχι εσύ ακριβώς, αγαπητέ μου αναγνώστη, αλλά το κράτος. Εσύ θα συνεχίζεις να χρυσοπληρώνεις το δάνειο σου όσο μπορείς κι αν δεν μπορείς, έχει καλώς… Θα σε φτιάξουν τα «κοράκια»! Μπορεί να μην έχεις πυροσβεστικά αεροσκάφη να σβήνουν τις φωτιές που βάζουν εκούσια ή ακούσια ορισμένοι ηλίθιοι, αλλά μη το βάζεις κάτω. Ούτε το κράτος προστατεύει τις υποδομές του. Ολόκληρο στρατόπεδο με πυρομαχικά τινάχτηκε στον αέρα… Α! Ξέχασα να σου πω ότι έχεις και «γερασμένο» στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών. Δεν φταίει κανείς παρά μόνο η κατασκευάστρια εταιρεία που δεν τα παράγει όποτε ακριβώς τα χρειαζόμαστε! Λες και είναι η μοναδική στον κόσμο για να προμηθευτούμε… Σου πετάμε και το παραμύθι ότι ΜΟΝΟ αυτά κάνουν για το ανάγλυφο της χώρας μας. Λες κι άλλοι δεν έχουν βουνά και οροσειρές…

Και πάνω λοιπόν που πήγαινες να χαρείς με την ψυχή σου ( το ξέρω, μην κρύβεσαι!) ότι μέσα σε λίγα χρόνια από «σκουπίδι» ξαναέγινες ελκυστικός επενδυτικά παράδεισος και με την βούλα, να σου το κακό έγινε πάλι! Άλλη μια μάνα κλαίει, άλλο ένα σπίτι κλείνει. Γιατί παρακαλώ; Γιατί ορισμένοι είναι απλά αδιάφοροι. Γιατί δεν δίνουν σημασία σε τίποτα. Ειδικά όταν είναι και περίοδος προ των θερινών διακοπών του Αυγούστου, ζήτω που καήκαμε!

Ειδικά διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν ανταλλάξει οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών καταδεικνύουν ότι γνώριζαν τι θα συμβεί. Φαντάζομαι ότι δεν θέλει ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβεις ότι τα 100-150 «φυντάνια» που θα περάσουν τα σύνορα οργανωμένα, δεν θα έρθουν για διακοπούλες, αλλά ψάχνονται για φασαρίες. Το δεύτερο μάλιστα έγγραφο σου εμφανίζει και προς τα που ακριβώς κατευθύνονται, αλλά εσύ «Σασμό» ηγόραζες!!!

Πέρασαν λοιπόν τόσες περιφέρειες σαν κύριοι, ανενόχλητοι και χωρίς κάποιος να μπει στον κόπο να ελέγξει τίποτα. Να φανταστείς ότι το παντοδύναμο Γ Ράιχ μεγαλύτερη αντίσταση συνάντησε κατά την επέλαση του προς την Αθήνα. Πόλεμος θα μου πεις τότε. Γιατί; Αυτοί για ποιο λόγο ήρθαν, με πρόσκληση κιόλας; Για φιλική βίζιτα; Και τα κακό έγινε. Ο Μιχάλης πάει. Η μητέρα του εύχομαι να τα καταφέρει η γυναίκα και να επιβιώσει από το έμφραγμα που υπέστη κι ένα ακόμη σπίτι έκλεισε. «Λεπτομέρειες» που όλοι τις μάθατε…

Πρώτα ο Νάσος, μετά ο Άλκης και χθες ο Μιχάλης (και πόσοι άλλοι), όλοι τους παιδιά, χάθηκαν… Για ποιο λόγο; Για την βλακεία που δέρνει ορισμένους! Για την αδιαφορία που επιδεικνύουν ορισμένοι καρεκλοκένταυροι! Πάει χαμένη και η αυτοθυσία του Περικλή και του Χρήστου, που χάθηκαν γιατί υπερέβησαν τα όρια του καθήκοντός τους για να είναι πιο αποτελεσματικοί σε αυτό που τους εμπιστευτήκαμε εμείς να κάνουν. Να σώσουν ό,τι ακόμα σώζεται. Πάει χαμένη και η αυτοθυσία του αστυνομικού που τρέχει σε ώρες εκτός υπηρεσίας να προστατέψει πολίτες από ληστές (ναι υπάρχουν κι αυτοί στο Σώμα).

Όχι, δεν θα πω ότι είμαι ΑΕΚ. Δεν θα πω ότι συμπαραστέκομαι σε καμία αθλητική ομάδα αδικοχαμένου φίλαθλου που πήγε απλά να διασκεδάσει και να ξεδώσει χάνοντας τόσο άδικα την ζωή του. Άλλωστε οι ομάδες κατά καιρούς χρησιμοποιούν αυτούς τους χαμούς για ίδιον όφελος και ρεκλάμα. Κάτι που προσωπικά το βρίσκω άκρως αχρείο και υποκριτικό. Το να προσπαθείς να κερδίσεις κάτι, οτιδήποτε, ενώ το αίμα είναι ακόμα νωπό, είναι τρισάθλιο για τον θανόντα και τους οικείους του.

Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν όχι εν καιρώ πολέμου, αλλά εν καιρώ ειρήνης κι ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ. Κι όσο και αν προσευχόμαστε να ήταν το τελευταίο όνομα στη λίστα των εγκλημάτων οπαδικής  βίας, δυστυχώς θα «πέφτουμε απ’ τα σύννεφα» κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι ανάλογο, ξανά και ξανά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
11Τέλειο3Καλό0Αστείο1Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.