Και ποιος δεν την γνωρίζει από τη μεγάλη και τη μικρή οθόνη έχοντας παρακολουθήσει τις περισσότερες ταινίες της ως ηθοποιού;

Και ποιος δεν έχει πληροφορηθεί επίσης τα προσωπικά της;  Πέρα από την πολυπληθή οικογένεια που δημιούργησε με έξι δικά της βιολογικά αλλά και υιοθετημένα παιδιά, «κατηγορείται» άλλωστε από τις «κακιές» γλώσσες ότι «έκλεψε» ολόκληρο Brad Pitt από την Jenifer Aniston!

Απασχόλησε επίσης έντονα τη δημοσιότητα με την προσωπική περιπέτεια της με την υγεία της. Προκάλεσε σεισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε προληπτική μαστεκτομή κι αφαίρεση των ωοθηκών παρακινώντας έτσι εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως να προχωρήσουν σε γενετικό έλεγχο για τον προληπτικό εντοπισμό γονιδίων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Αναφορικά δε με το πολυσχιδές ανθρωπιστικό της έργο της, όπως εκτενώς αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, «αφιέρωσε πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Εκπροσώπησε την Ύπατη Αρμοστεία ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης από το 2001 μέχρι το 2012 και στη συνέχεια ως Ειδική Απεσταλμένη από το 2012 μέχρι το 2022. Στον κρίσιμο ρόλο της ως Ειδική Απεσταλμένη, η κ. Jolie χρησιμοποίησε την ισχυρή φωνή της για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη υπέρ των προσφύγων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η κα Jolie πραγματοποίησε περισσότερες από 60 αποστολές στο πεδίο βιώνοντας από κοντά τον πόνο και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και ζητώντας επείγουσες λύσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των εκτοπισμένων ανθρώπων. Τον Δεκέμβριο του 2022, η κ. Jolie αποχώρησε από τον ρόλο της ως Ειδική Απεσταλμένη για να ασχοληθεί με ένα ευρύτερο πλαίσιο ανθρωπιστικών θεμάτων και θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως μία από τις πιο ισχυρές υποστηρίκτριες των δικαιωμάτων των προσφύγων που ασκεί μεγάλη επιρροή, η ανθρωπιστική της δράση θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τους πρόσφυγες και τα ζητήματα αναγκαστικού εκτοπισμού.»

Τώρα ετοιμάζει το επόμενο φιλόδοξο επιχειρηματικό της σχέδιο στο χώρο της μόδας και της υψηλής ραπτικής.

Είναι σίγουρα μία γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη και δεν εφησυχάζει με τίποτα…

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.unhcr.org/gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-angelina-jolie

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο3Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.