Αν κάποτε περιδιαβαίνεις για βόλτα στα πεζοδρόμια κάποιας από τις ευρωπαϊκές πόλεις που δραστηριοποιήθηκε, μπορεί και να «σκοντάψεις» πάνω τους! Μη φοβηθείς όμως! Δεν θα χτυπήσεις καθόλου. Απλά θα «πέσεις» πάνω στα έργα του. Για την ακρίβεια θα τα πατήσεις κι ο ίδιος ο δημιουργός φαίνεται να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό! Μα, αφού για αυτόν ακριβώς το λόγο τα έφτιαξε. Και για να γίνω πιο σαφής.

Δημιούργησε τα έργα του ακριβώς για να πατήσεις πάνω τους, για να σε προφυλάξει από τις κακοτεχνίες και τις κακοτοπιές τους και για να σκάσεις κι ένα χαμόγελο! Αφενός για τη σκέψη και τη φιλοσοφία της κίνησής του, αφετέρου για την ιδιαίτερη αισθητική τους.

Τα έργα του αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια κι αναπόσπαστο κομμάτι του πεζοδρομίου, αφού ο καλλιτέχνης αυτός αποφάσισε να παράξει τέχνη χρηστική και διακοσμητική ταυτόχρονα. Εντοπίζει σημεία τους που έχουν φθαρεί κατά τρόπο επικίνδυνο για το διαβάτη καλύπτοντας τις άσχημες λακκούβες τους με τον πιο όμορφο τρόπο! Τέρμα πια στα σπασμένα τακούνια και στις φθαρμένες μύτες των παπουτσιών μας! Άσε που σε γλυτώνει ο άνθρωπος και από τα στραμπουλήγματα, τα διαστρέμματα ή και ακόμη χειρότερους τραυματισμούς, που θα πάθαινες αν τελικά έπεφτες και χτυπούσες!

Αυτός λοιπόν είναι ο κύριος Ememem και η δράση του! Η συνολική αναβάθμιση του αστικού τοπίου με τη μικρή του μα τόσο σημαντική συμβολή.

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μία παράκληση-πρόσκληση. Περάστε, σας παρακαλώ θερμότατα, για μία ανάλογη βόλτα-εικαστική παρέμβαση κι από εδώ. Η χώρα μας αποτελεί επίσης έναν τεράστιο καλλιτεχνικό «καμβά» για το έργο σας. Τα πεζοδρόμιά της θα σας παρέχουν απίστευτες καλλιτεχνικές συγκινήσεις με τις ανεξάντλητες προκλήσεις τους για δημιουργική αναζήτηση κι ευφάνταστες κατασκευές επιδιόρθωσης… που τόσο μα τόσο τους χρειάζονται σαν παραμελημένα που είναι!!!

Σας το εγγυώμαι προσωπικά… η παθούσα!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

ΠΗΓΕΣ

Ο καλλιτέχνης δρόμου Ememem, ο «χειρουργός πεζοδρομίων» – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Ποιος είναι ο «χειρουργός πεζοδρομίων» (msn.com)

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.