Δυστυχώς για άλλη μια φορά παρακολουθούμε εμβρόντητοι ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου να εξελίσσεται στο Βορρά. Ο πλανήτης ξαναμπήκε σε περιπέτειες με τους τσαμπουκάδες αυταρχικών καθεστώτων και των ηγετών τους, που επιδιώκουν μανιωδώς να μείνουν στην ιστορία ως αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.

Αν και ήταν διαφαινόμενη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πολλοί πίστευαν ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποτραπούν τα χειρότερα. Δυστυχώς η υποσχόμενη αποκλιμάκωση της έντασης δεν επετεύχθη, και αυτή τη στιγμή η Ρώσικη πολεμική μηχανή κάνει επίδειξη δύναμης επί του Ουκρανικού εδάφους, με τη Δύση για άλλη μια φορά να μένει στο ρόλο του παρατηρητή κι  απλά να «γαυγίζει» σαν κακομαθημένο σκυλάκι καναπέ, που όμως όταν το αφήσουν από την αγκαλιά, τηρεί σιγήν ιχθύος!

Η ανέτοιμη Ουκρανία πίστευε μάλλον υπεραισιόδοξα σε μια βοήθεια έξωθεν (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ), χωρίς όμως να μπορεί να αντιληφθεί ότι οποιαδήποτε εμπλοκή τρίτου θα κατέληγε σε έναν ακόμα παγκόσμιο πόλεμο. Μάλλον είχε ψευδαισθήσεις ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ο «τσαμπουκαλής» γείτονάς της θα ήταν ανίκανος να την βλάψει. Όλοι ωστόσο βλέπουμε που καταλήγουν τελικά οι φρούδες ελπίδες, όταν βασίζονται σε ψεύτικες υποσχέσεις!

Όπως όμως είναι λογικό και μάλλον αναμενόμενο μετά τη διαφαινόμενη ολοκληρωτική νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία και τη σιγή των Δυτικών, η έπαρση συνεπήρε τον κ. Πούτιν, και όπως λένε και στο χωριό μου, «πήρε ο πισινός του πολύ αέρα» και δεν λογαριάζει κανέναν. Εν μέσω βομβαρδισμών απειλεί με στρατιωτικές συνέπειες ακόμη και τη Φινλανδία και τη Σουηδία, εάν τολμήσουν να προχωρήσουν σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ!

Προ ολίγου μάλιστα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε: «Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της Φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανάρτηση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter. Και προσθέτει κουνώντας το δακτυλάκι ότι:  «Η εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές προεκτάσεις».

Θα μου πείτε, μέτρησε το μπόι του στο πεδίο των μαχών και δεν συνάντησε καμία αντίσταση παρά μόνο παιδιάστικες φωνές κι αλαλαγμούς. Αφού είδε λοιπόν ότι «τον παίρνει», πήρε φόρα και ένας Θεός ξέρει ποιος τον σταματάει!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.