Το τελευταίο μου άρθρο για φέτος.

Δεν γνωρίζω -ούτε καν έστω πληροφοριακά- όλους εκείνους τους διάσημους influencers, trappers, youtubers, tik-tokers και γενικά όλους αυτούς που ασκούν αυτά τα «πρωτοεμφανιζόμενα» επαγγέλματα αυτού του αιώνα αξιοποιώντας την τεράστια και ταυτόχρονα πάρα πολύ οικονομική δημόσια προβολή που μπορούν να τους προσφέρουν τα social… τα media ντε!!!

Δεν ήμουν όμως και ποτέ από αυτούς που τους «αφορίζουν». Γιατί κάθε άνθρωπος στον τομέα του, μπορεί να κάνει είτε καλό, είτε κακό. Στο χέρι του είναι!

Πάρα πολύ καλά κάνουν και τα ασκούν! Πάρα πολύ καλά κάνουν φυσικά που… κι εκείνοι με τη σειρά τους δεν με ξέρουν! 😉 Πάρα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο είναι τα social media!

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Εργαλείο είναι. Ακριβώς όπως το μαχαίρι. Και είναι μαχαίρι δίκοπο τα social! Δεν πιστεύω στο “Either they will make you, or they will break you”. Εμείς τα χρησιμοποιούμε σωστά ή λανθασμένα και εισπράττουμε τα ανάλογα εύσημα ή ου!

Αυτό όμως που πραγματικά με πειράζει και θα έπρεπε να μας πειράζει, είναι που δεν ενδιαφερόμαστε ΕΞΙΣΟΥ να μάθουμε κι όλους εκείνους τους άλλους επαγγελματίες που μακριά από τα λαμπερά φώτα της κοινωνικής προβολής και της δημοσιότητας, μέσα από την κοπιαστική εργασία τους, εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για το μέλλον της ανθρωπότητας… για το δικό μας μέλλον! Που δεν γνωρίζουμε αυτούς που με τις εφευρέσεις, ανακαλύψεις κι επινοήσεις τους στην Ιατρική, τη Ρομποτική και άλλους σημαντικούς τομείς κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, ευκολότερη… έστω πιο ΥΠΟΦΕΡΤΗ!

Ξέρετε τι θέλω για τη νέα χρονιά;

Θέλω να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες παραγωγής του έργου τους. Θέλω να τους γνωρίσουμε περισσότερο όλοι μαζί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέσα από τις συνεντεύξεις τους, τις δημόσιες βραβεύσεις τους, την προβολή κι ανάδειξη του επιστημονικού τους έργου, από χρηματοδοτήσεις δημόσιων διαδραστικών εκδηλώσεων για να τη γνωρίσει και το ευρύ κοινό.

Θέλω να βγούμε από το «καβούκι» που χωθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Να ξανοίξουμε τα μάτια μας –έστω και «μουδιασμένα»- στον κόσμο. Να αναγνωρίσουμε γύρω μας ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, ομορφιά, δημιουργικότητα, χαρά… ΖΩΗ.

Και είναι υποχρέωσή μας να τη διεκδικήσουμε με όλους τους σωστούς τρόπους!

Με μια ευχή για το 2023 θα κλείσω…

Επειδή λοιπόν «έπεα πτερόεντα» και μόνο οι πράξεις καταμαρτυρούν το μέγεθος της προσωπικότητας και τα “guts” του ανθρώπου…

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

If they (think that they) are killing yousoftlywith their words” –τίποτα παραπάνω από μία κακοστημένη, ξεπερασμένη και πολυπαιγμένη μουσική «κονσέρβα» για κατανάλωση από αδαείς

you go shine and “kill them (actually) with your kindness”!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.