Και πολύ άργησαν, θα σχολίαζα, καθώς από τότε που βγήκε στο «κουρμπέτι» η γνωστή δημοφιλέστατη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, που δίνει απαντήσεις σε όλα, ενώ σταδιακά εμφανίζονται κι άλλες λιγότερο ή περισσότερο πιστές παραλλαγές της… ε, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, «βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-δέκα»! Που μας χάνεις, που μας βρίσκεις όλο ερωτήματα θέτουμε στο Chat GPT και το έχουμε παραξηλώσει!

Να ο ένας για τη σχολική εργασία, να ο άλλος για την πανεπιστημιακή, να ο τρίτος για την δουλειά του, να ο τέταρτος για να λάβει έμπνευση, θα το «κάψουμε» το «εργαλείο» στο τέλος και θα ησυχάσουμε. Αλλά πριν συμβεί αυτό, καλούμαστε να λύσουμε ένα πιο άμεσο πρόβλημα που ανακύπτει από αυτό το αλισβερίσι όλων μας με την τεχνητή νοημοσύνη. Και είναι πολύ σοβαρό με σημαντικές προεκτάσεις, καθώς θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα όλων των δημιουργών πρωτότυπου περιεχομένου.

Κι αυτοί με τη σειρά τους «τα πήραν στο κρανίο» δικαιολογημένα από την ασύδοτη εκμετάλλευση των πρωτότυπων έργων τους, και κατέφυγαν στα δικαστήρια στην Αμερική, μπας και καταφέρουν να βρουν το δίκιο τους! Γιατί σου λέει, ε ψιτ κύριος, η τεχνητή νοημοσύνη που δημιούργησες έχει απεριόριστη πρόσβαση στην πνευματική μας ιδιοκτησία και την αξιοποιεί αβέρτα, ώστε να δώσει λύσεις κι απαντήσεις στα ερωτήματα που της θέτουν όλοι. Ναι, αλλά δεν μας φτάνει που μας λύνει τα χέρια! Επιπλέον εμείς οι ασυνείδητοι και κάμποσο τεμπελάκοι που είμαστε και φαινόμαστε,  παίρνουμε όμορφα κι ωραία το προϊόν της απάντησης και σαν άλλοι εξυπνάκηδες που είμαστε κι από πάνω, προσπαθούμε να το πλασάρουμε επώνυμα δεξιά κι αριστερά, όπου κι όσο μας παίρνει, και για εντελώς αυθεντικό και κατάδικό μας, χωρίς καν να αναφέρουμε έντιμα και σταράτα, ως οφείλουμε, τις πηγές μας και να βάλουμε κι ένα χέρι στην τσέπη, όπου πρέπει, για το σχετικό αντίτιμο των royalties, δηλαδή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης που σε αρκετές περιπτώσεις οφείλουμε στους δημιουργούς για την χρήση των έργων τους, συγγραφικών, καλλιτεχνικών, κλπ.

Ε, μα δεν υποφερόμαστε! Τόσο αχόρταγοι πια;!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πηγή

https://www.forbes.com/sites/antoniopequenoiv/2023/09/20/george-rr-martin-and-other-big-name-authors-sue-openai-for-copyright-infringement/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=forbes&utm_term=se-breaking&sh=6bd2b7803ef8

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.