Αξιοπιστία κι Αυθεντικότητα, οι πολύτιμες δεξιότητες του συνεργάτη.

Σπάνια ακούω να τις μνημονεύουν. Ενδεχομένως τις βρίσκουν πολύ θεωρητικές ως έννοιες και ως ποιότητες-προτερήματα στο πρόσωπο του εκάστοτε συνεργάτη. Δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό, ειδικά σε μία εποχή που έχουμε θεοποιήσει το “ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε”! Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Έχω διαφορετική γνώμη.

Ευπρόσδεκτες, καλές και χρήσιμες οι ευγενικές συστάσεις από γνωστούς και φίλους που σε γνωρίζουν και σε συμπάθησαν ή ακόμη έχετε ήδη κάποια άλλη συναλλακτική σχέση μεταξύ σας, και από αξιόλογα στελέχη διαχείρισης προσωπικού, ακόμη κι από εκείνο το «μπάρμπα στην Κορώνη» που μπορείς να ενοχλήσεις σε μία ώρα ανάγκης. Όλοι τους για προσωπικούς ή και επαγγελματικούς λόγους πιστεύουν σε εσένα, στις ικανότητές σου, διαβλέπουν τις δυνατότητες εξέλιξης στο πρόσωπό σου για μία επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ σας και τι μπορείς να συνεισφέρεις στο όραμά τους, τη μεταξύ σας «χημεία» συνεργατών, κλπ. Αξιολογώντας λοιπόν όλα αυτά τα σημαντικά επιλέγουν να σε προωθήσουν σε μία πρακτική, σε μία θέση απασχόλησης ή σε κάποια άλλη μορφή συνεργασίας. Όλα χρειάζονται και τις διασυνδέσεις κάθε τύπου μπορείς άνετα να τις κεφαλαιοποιήσεις, εφόσον υπάρχει αλληλοεκτίμηση και διάθεση για καλή συνεργασία και δημιουργία μίας επικερδούς “win-win” κατάστασης. Διαφορετικά το εγχείρημα θα «ναυαγήσει» με συνοπτικές διαδικασίες!

Εσύ όμως από πλευράς σου, τι κάνεις για να το αξίζεις όλο αυτό; Γιατί εσύ κι όχι κάποιος άλλος;! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Προσωπικά, ναι. Πολλές φορές. Και θα απαντήσω λέγοντας ότι, αν εγώ δεν έχω τίποτα από όλα τα παραπάνω, το μόνο που μπορώ να προσφέρω επιπλέον των γνώσεων και της καλής μου πρόθεσης για σοβαρή δουλειά και ανάπτυξη υγιών σχέσεων στο χώρο της εργασίας, είναι η προσωπική μου αξιοπιστία κι αυθεντικότητα. Άλλωστε για ποιον άλλο λόγο ξοδεύει έτη δουλειάς, μελάνι και χρήματα για να χτίσει το επαγγελματικό προφίλ του οποιοσδήποτε!; Δεν είναι φυσικά ότι δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει με τον προσωπικό του χρόνο! Κι αν πάλι στερέψει από ευφάνταστες ιδέες, εδώ είμαι να τον συμβουλέψω στην τελική! Ιδιαίτερα δε όταν έχω να κάνω με έναν συνεργάτη που εκτός από αξιόπιστος πάνω στη συνεργασία είναι και αυθεντικός άνθρωπος, προσωπικά θεωρώ ότι χτύπησα «τζακ-ποτ».

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.