Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε από το Twitter-. τυχαία δηλαδη- πως η αμερικανική υπηρεσία <<Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών >>(USPTO), απέρριψε το αίτημα του τουρκικού οργανισμού τουρισμού με έδρα την Κωνσταντινούπολη για χρήση του όρου turkaegean στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας. Μέχρι εδώ καλά. Παράλληλα ωστόσο, διαπιστώσαμε πως το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε δεκτό το σήμα ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, και ημερομηνία λήξης τις 16 Ιουλίου 2031. Το πικάντικο στην όλη ιστορία είναι ότι οποιοσδήποτε θιγόμενος είχε δικαίωμα έφεσης μέχρι και έξι μήνες μετά την απόφαση.

Κοινώς, όσο εμείς καθόμασταν στον καναπέ, μας πήραν το ψυγείο, την κουζίνα, τα χρυσαφικά, τα καλά σερβίτσια και κάτι χωράφια στον κάμπο των Σερρών. Λίγα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο εκνευρισμό από την ανεπάρκεια της εξωτερικής πολιτικής μας, αλλά και της αίσθησης ανωτερότητας που μας διαπνέει όλους, ειδικά απέναντι στους γείτονες.

Επί δεκαετίες δεν έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου εμπορικά ή τουριστικά το Αιγαίο ως brand name.  Βέβαια η οργάνωση του τουρισμού στην Ελλάδα είναι για γέλια, κι ας είναι η βαριά μας βιομηχανία. Τόσο καιρό κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Κυβέρνηση, φορείς και παρατρεχάμενοι σε ένα παράλληλο σύμπαν. Και πάλι το μάθαμε ΤΥΧΑΙΑ. Όχι εμείς. Το κράτος. Απειλούνται τα συμφέροντά του και το μαθαίνει από το Twitter.  Τώρα που βγαίνουν να μας πουν τι; Μιλά ο Άδωνις Γεωργιάδης για υποκρισία και λάθος. Χαμογελάμε ειρωνικά και συνεχίζουμε. Ο κ. Σχοινάς ο οποίος παριστάνει το λιοντάρι και απαιτεί και εφιστά την προσοχή σε άλλους αξιωματούχους της Ένωσης, νομίζει ότι απευθύνεται μόνο σε <<ιθαγενείς>> ή <<εθνοπατερες>>; Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει ακόμα μία συγγνώμη από αυτές τις ειλικρινείς που έχουμε συνηθίσει;

Πριν βιαστούμε βέβαια και αρχίσουμε να βάλλουμε κατά των Τούρκων, να υπενθυμίσω απλά ότι αυτοί είμαστε. Τα ίδια κάναμε το ’22, στην Κύπρο και στο μακεδονικό.  Τριάντα χρόνια οι απόδημοι Σκοπιανοί, Βορειομακεδόνες όπως θέλετε, σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης διαφήμιζαν ότι η χώρα τους είναι η Μακεδονία. Κι εμείς ξυπνήσαμε μια μέρα και καταλάβαμε ότι μας έκλεψαν. Αλλά προς θεού, η συνθήκη των Πρεσπών είναι η προδοσία. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την Θράκη. Το προξενείο στην Κομοτηνή κάνει εκπληκτική δουλειά κι εμείς πουλάμε εθνοκοφροσύνη με εθνικιστικές κορώνες. Στον σύγχρονο κόσμο, ο καθένας κοίτα το συμφέρον του. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους πολύ καλά κάνουν. Έτσι αποδεικνύεται.

Πώς να αισθάνονται άραγε αυτοί που τόσο καιρό <<βάφτιζαν>> κόσμο κι έδιναν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία; Οι δυτικοί, οι σύμμαχοι μας μας την <έφεραν>> για ακόμα μια φορά, όπως μας αρέσει να λέμε πάντα, καθώς εμείς ποτέ δεν φταίμε. Επειδή ο μέσος Έλληνας δεν έχει διαβάσει μισό βιβλίο, θα κάνουμε κι εμείς λοβοτομή επειδή το λέει ο Πορτοσάλτε.

Η Ελλάδα και ο Έλληνας πάσχουν από το σύνδρομο πολλών ιστορικών εθνών. Τα περασμένα μεγαλεία που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Με περιφρόνηση μας αντιμετωπίζουν πλέον όλοι, αν όχι με λύπηση. Κανείς δεν μας λαμβάνει στα σοβαρά υπόψιν γιατί είμαστε ασοβαροι. Προπαντός απέναντι σε εμάς τους ίδιους. Οι μπουνταλάδες μας την <<έκατσαν>> πάλι. Γιατί; Γιατί οι μπουνταλάδες είμαστε εμείς και όχι οι απέναντι. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Λίγη αυτοκριτική μια φορά την χιλιετία δεν βλάπτει.

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο4Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.