Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιοποίησε ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 ένα νέο διαδραστικό chatbot για την υγεία των γυναικών. Το πρώτο σύνολο μηνυμάτων που θα συμπεριληφθούν, σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή το γεγονός πως κάθε χρόνο ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το chatbot αυτό χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Viber για να παρέχει πληροφορίες υγείας απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών του. Είναι ένα ανάμεσα σε μία σειρά από πολλά περισσότερα chatbots που προηγήθηκαν κι αξιοποιήθηκαν, ώστε να διαδώσουν αντίστοιχα πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, την ψυχική υγεία και τη διακοπή του καπνίσματος.

Τα άτομα που εγγράφονται στο chatbot αυτό θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να περιορίσουν τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας. Αρχικά κυκλοφόρησε στα αγγλικά, ελληνικά, ουγγρικά, ρωσικά και ουκρανικά και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες. Πολύχρωμα αυτοκόλλητα με υποστηρικτικά συνθήματα είναι επίσης διαθέσιμα στην πλατφόρμα για κοινοποιήσεις.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία πρωτοβουλιών όπως αυτή για τον εφοδιασμό των ανθρώπων με τη γνώση που τους επιτρέπει να φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους, ο Δρ Bente Mikkelsen, Διευθυντής του Τμήματος Μη Μεταδοτικών Ασθενειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω αυτή τη νέα πρωτοβουλία για την καλύτερη ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που είναι πλέον η πιο κοινή μορφή καρκίνου παγκοσμίως. Γνωρίζοντας τι να αναζητήσετε και πότε να αναζητήσετε φροντίδα, μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές».

Στόχος αυτής της αξιόλογης προσπάθειας είναι να πραγματοποιηθεί περεταίρω ανταλλαγή μηνυμάτων και για άλλα θέματα που αφορούν στην υγεία των γυναικών, με τα οποία θα εμπλουτιστεί μελλοντικά η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Επιπλέον στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η διάδοση πολύτιμων γνώσεων.

Από τον ακόλουθο σύνδεσμο μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να εγγραφεί στο σχετικό chatbot:

https://www.who.int/news/item/20-10-2021-who-launches-women-s-health-chatbot-with-messaging-on-breast-cancer

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.