«Χώμα να πιάνεις, χρυσάφι να γίνεται»!

Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους που δεν χάνουν ποτέ το πάθος τους για τη ζωή. Που όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσουν, δεν το βάζουν κάτω ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Που το διακρίνεις πεντακάθαρα ότι «γυαλίζει το μάτι τους» –με την καλή έννοια πάντα! Που ακόμη κι αν δεν το συζητούν ανοιχτά, γιατί ζορίζονται, αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους, τρώγονται με τα ρούχα τους, κλπ. εσύ απλά το ξέρεις.

Γιατί είσαι κι εσύ ένας από αυτούς. Γιατί είναι τόσο έντονη η επιθυμία τους που το εκπέμπουν έντονα και το διαισθάνεσαι- ότι διψούν για να τους δοθεί μία ευκαιρία. Για να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν και να βαδίζουν αυτόνομα και σταθερά στη ζωή τους, ώστε να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρά τους. Που έχουν αυτή τη θετική αύρα, την ενέργεια, την όρεξη, την επιμονή, τη μαχητικότητα να ξεκινήσουν από το μηδέν και να πετύχουν τους στόχους τους. Αλλά κυρίως που έχουν την ικανότητα να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους συνεχίζοντας ακάθεκτοι ανεξάρτητα από τις αναποδιές που ρεαλιστικά όλοι αντιμετωπίζουμε.

Αλλά κι εμείς –καθένας μας που δίνει έναν προσωπικό αγώνα- πρέπει να ενεργούμε καλοπροαίρετα κάθε φορά που συναντούμε τέτοιους όμοιους ανθρώπους, που χαιρόμαστε, χαμογελάμε και σίγουρα δεν μας περνούν απαρατήρητοι. Και αξίζει να τους βοηθήσουμε, όπως μας βοηθούν κι εμάς άλλοι, και να τους υποστηρίξουμε πάνω σε αυτό που επιθυμούν όσο τίποτα στον κόσμο με κάθε εφικτό τρόπο… ακόμη και με τον πιο φαινομενικά ανορθόδοξο δίνοντας τον απαραίτητο χώρο, χρόνο και απόσταση να σκεφτούν ελεύθερα τι θέλουν ακριβώς να κάνουν στη ζωή τους. Κι αυτό είναι ένα δώρο και μία «πολυτέλεια» που δυστυχώς δεν την έχουμε όλοι.

Σε όλους μας αξίζουν όχι μόνο μία αλλά περισσότερες ευκαιρίες, αρκεί να το κερδίσαμε με τη συμπεριφορά μας. Ακόμη και χωρίς να το κατανοούν καν οι άλλοι πολλές φορές. Γιατί δεν έχει καμία απολύτως σημασία να εισπράξεις εύσημα. Σημασία έχει καθένας μας να κάνει αυτό που μπορεί -το καλύτερο εφικτό στα όρια των δυνατοτήτων μας- σε «αντάλλαγμα» για όσα καλά μας πρόσφερε ήδη η ζωή και θα μας προσφέρει στο μέλλον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
8Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.