Χρήστος Σταϊκούρας: Η 2η Έκθεση Εποπτείας, αναγνώριση της σκληρής μας δουλειάς

Με ανάρτηση του στο twitter, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη δεύτερη Έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναγνωρίζει τη σκληρή, μεθοδική και αποτελεσματική προσπάθεια  που καταβάλλουν άπαντες στο πεδίο της οικονομίας και η οποία πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η Έκθεση επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων την ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας πως η χώρα θα επιτύχει την περίοδο 2023-2024 ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ταυτόχρονα, έγινε δυνατή η μεγαλύτερη μείωση χρέους ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη στήριξη που δόθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η Έκθεση τονίζει πως η Ελλάδα διατηρεί υψηλό απόθεμα ταμειακών διαθεσίμων ενώ επικροτεί την πρόοδο που καταγράφεται σε σειρά τομέων, καταλήγει ο Υπουργός.

Η ανάρτηση του κ. ΣταΪκούρα: https://twitter.com/cstaikouras/status/1661347546151649280?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο5Καλό3Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.