Διάσημα κορίτσια αλλά και αγόρια με ταλέντο περίσσιο κι αδιαμφισβήτητο και λαμπρή καριέρα ετών …πίσω τους αλλά και μπροστά τους ακόμη, «κυκλοφορούν» ανάμεσά μας. Οι φανς παθαίνουν φυσικά φρενίτιδα σε κάθε τους επαγγελματική εμφάνιση. Αλλά δυστυχώς κι εκτός τέτοιας… κι αυτό δεν είναι απαραίτητα οκ!

Είναι εξίσου ευρέως γνωστό ότι σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα μάρκετινγκ διαρρέονται εσκεμμένα πληροφορίες από το κοντινό τους περιβάλλον και από τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεών τους, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να προωθήσουν τη δουλειά κάθε καλλιτέχνη, συγγραφέα, αθλητή, κλπ., είτε εν γνώσει, είτε ακόμη κι εν πλήρη αγνοία τους. Είναι αυτές οι πληροφορίες που χαρακτηρίζουμε ως ροζ, κίτρινες, “spicy” δηλαδή πιπεράτες, αδιάκριτες, κλπ. Και μπορεί να ξεφεύγουν πολύ, να μην ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα, να είναι ακόμη και πάρα πολύ ενοχλητική ή κουραστική η διαρροή τους για τον ίδιο τον περί ου ο λόγος.

Όχι γιατί έχουν κάτι να κρύψουν ή γιατί σνομπάρουν τους άλλους ανθρώπους γύρω τους. Πολύ απλά γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας τους. Γιατί είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων που όμως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την αξία τους και τους ενδιαφέρει να την προβάλλουν αποκλειστικά μέσα από τη δουλειά τους, κι όχι από τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής τους ζωή. Που λατρεύουν την ιδιωτικότητά τους, αισθάνονται πιο άνετα να ζουν και να δημιουργούν σε ένα ήρεμο περιβάλλον, νιώθουν την ανάγκη να έχουν μία ισορροπημένη ζωή, επιθυμούν να επιλέγουν ελεύθερα πότε θέλουν να είναι περισσότερο ή λιγότερο εξωστρεφείς κι επικοινωνιακοί.

Κι είναι πολλοί αυτοί οι διάσημοι. Φαίνονται ξεκάθαρα ποιοι είναι και προσωπικά τους θαυμάζω, τους συμπαθώ πολύ και τους ξεχωρίζω. Θα έλεγα ότι είναι οι αγαπημένοι μου και παρακολουθώ την επαγγελματική εξέλιξή τους με χαρά, κάθε φορά που έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στη δημόσια σφαίρα με την παρουσία τους. Επίσης χαίρομαι πολύ να παρακολουθώ τις συνεντεύξεις που δίνουν κατά καιρούς σε ανθρώπους με ανάλογη νοοτροπία, που τους σέβονται και τους δίνουν το βήμα να μοιραστούν δημόσια μόνο όσα επιθυμούν και δεν τους ζορίζουν «για τα νούμερα»…

Χωρίς λοιπόν να υποτιμώ κανέναν που επιθυμεί να έχει μία πιο ιδιαίτερα έντονη και δραστήρια δημόσια παρουσία, είναι αυτή μία καθαρά προσωπική μου προτίμηση και ήθελα να την καταγράψω, γιατί παρατηρώ ότι μπερδεύουμε συχνά ή ακόμη χειρότερα καταπατούμε επίτηδες τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να προβάλλουμε με σεβασμό το έργο οποιουδήποτε δημόσια από το να τον εκθέτουμε ως άνθρωπο για την προσωπική του ζωή.

Κι αυτό δεν μας τιμά καθόλου, από όποιο πόστο κι αν συμμετέχουμε σε αυτό.

Δεν μας αφορά… Τόσο απλά…

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
9Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow1Λυπηρό1Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.