Ιδέα μου δεν είναι, τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνουμε καν να σχολιάσουμε τα σκάνδαλα που βγαίνουν σωρηδόν το ένα μετά το άλλο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν αξίζει καν να ασχολούμαστε γιατί αυτοεξευτελίζονται με μεγάλη επιτυχία και μόνοι τους. Το «χωριό» μας από ότι φαίνεται είναι μικρό και ότι γίνεται, μαθαίνεται. Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου…

Έτσι λοιπόν ένα σκανδαλάκι ακόμα βγήκε στη δημοσιότητα για γαλάζιο βουλευτή της δυτικής Μακεδονίας που έκανε καλές μπάζες με τον πόνο του άλλου. Ο «άριστος» αυτός κύριος εκτός του ότι ήταν βολευτής (δεν είναι τυπογραφικό λάθος) του ελληνικού κοινοβουλίου, είχε και δραστηριότητες έτσι για το χαρτζηλικάκι βρε παιδί μου. Κερδοσκοπούσε εις βάρος πονεμένων με κόκκινα δάνεια, έχοντας ως άρμα ξένες εταιρίες ειδικού σκοπού που ήταν και ο μοναδικός ιδιοκτήτης. Οι συγκεκριμένες εταιρίες είχαν αγοράσει κόκκινα δάνεια αξίας 63 εκ. ευρώ για μόλις 4,3εκ με σκοπό να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς. Κανονική ληστρική επιδρομή δηλαδή αν σκεφτείτε ότι τα πήρε στο 1/15 της αξίας τους.

Κατά τα άλλα εσύ φουκαρατζίκο Έλληνα έστειλες στην βουλή τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον άριστο με τα βιογραφικά 15 σελίδων για να νομοθετήσει και να σε σώσει από τα αρπακτικά της ευρύτερης αγοράς που έχουν βάλει στόχο το «τσαρδάκι» σου. Εντάξει τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν γρήγορα αυτή τη φορά και τον πέταξαν έξω από το κόμμα ωσάν τη μύγα από το γάλα, αλλά μην περιμένετε και πολλά. Εnough is enough που λένε και στο μικρό Γαλατικό χωριό μας.

Για σκεφτείτε το καλύτερα λοιπόν. Την στιγμή που μόλις το 3% των κόκκινων δανείων μπαίνουν στον πολυδιαφημιζόμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό που θέσπισαν τα αστέρια της πολιτικής, κάποιος από αυτούς εκμεταλλευόμενος την θέση του κερδοσκοπούσε εις βάρος αυτών που τον στείλανε στη βουλή. Δεν θα μιλήσω βέβαια για το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε σε τέτοια «κοράκια» να διενεργούν τέτοιου είδους πλειστηριασμούς.

Δεν είμαι από αυτούς που ισοπεδώνουν τα πάντα. Ναι, μέσα σε αυτά τα κόκκινα δάνεια είναι πολλοί τυπάκοι που τα πήραν για να πάνε διακοπές στις Μαλδίβες και τα Παρίσια και δεν είχαν σκοπό να τα επιστρέψουν. Εννοείται πως αυτοί πρέπει να πληρώσουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι το 97%. Όμως ακόμη και αυτό δε νομιμοποιεί κανέναν να κάνει πλιάτσικο στην πλάτη των φουκαράδων και του κράτους.

Ονόματα δεν χρειάζεται καν να αναφέρω. Άλλωστε εδώ καταδεικνύουμε γεγονότα και όχι πρόσωπα.

Παναγιώτης Πέτσας

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow2Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.