«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα!»

Είναι το αγαπημένο μότο των κοινωνικά «ευαίσθητων» συμπολιτών μας μπροστά στο όποιο ανθρώπινο δράμα κι αν εκτυλίσσεται στη διπλανή τους πόρτα. Είτε κάποιος κακοποιεί ένα μέλος της οικογένειάς του, είτε βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής λόγω προβλημάτων υγείας, μοναξιάς, γήρατος, είτε ζει στην εξαθλίωση λόγω οικονομικών δυσκολιών, όποιο τελοσπάντων κι αν είναι το σοβαρό πρόβλημα που χρήζει να ενημερωθούν οι αρμόδιες κοινωνικές και αστυνομικές αρχές για να επέμβουν καταλλήλως. Όταν όμως έρθει η ώρα του μεγάλου «μπαμ» και συμβεί το μοιραίο και το κακό… οι μισοί «δεν ήξεραν» και οι άλλοι μισοί «δεν είχαν καταλάβει».

Αν όμως η γειτόνισσα τύχει να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο ή… τολμήσει να βάλλει στο σπίτι σύντροφο «παράνομο» και διαφορετικό από τον μέχρι τώρα νόμιμο, αρχίζουν… Καταρχήν που τα βρήκε τα λεφτά;! Εεεεεεεεεεε;! Που τα βρήκε;! Κι ακόμη όλοι γνώριζαν το ποιόν της από καιρό! Ήταν αυτή μίααααααα… ααααχ… να μην ανοίξουν το στόμα τους… γνωστή για τα καμώματά της σε όλη τη γειτονιά! Που θα τους κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια τους, η αποτέτοια! Άλλωστε κάτι περίεργα σουρταφέρτα είχε πάρει το μάτι τους τώρα τελευταία, αλλά τελοσπάντων έδωσαν και λίγο τόπο στην οργή, γιατί είναι και «νοικοκυραίοι» άνθρωποι και δεν ανακατεύονται σε ξένες υποθέσεις… (Εδώ καγχάζουμε-κοινώς γελάμε ΔΥΝΑΤΑ!)

Ε μα όμως με αυτή την τελευταία δήλωση θα διαφωνήσω! Το πιο φυσικό είναι να τα ξέρουν και να τα βλέπουν όλα –άσχετα αν τα φουσκώνουν ή και τα παραποιούν εντελώς τελείως όμως, αλλά άλλο αυτό κι έτερον εκάτερον!!!- αφού για τυχόν «πιπεράτες» καταστάσεις όλοι είναι διατεθειμένοι να «ξεκρεμαστούν» στα πορτοπαράθυρα και να «καταγράψουν» σαν άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της γειτονιάς οτιδήποτε άπτεται της κουτσομπολίστικης ατζέντας. Καλέ, τι είναι αυτά που λέω;! Καλέ, από αγνό, ανθρώπινο ενδιαφέρον οι άνθρωποι… κι εμείς με τα «βρώμικα» μυαλά μας αμέσως σπεύσαμε να τους παρεξηγήσουμε!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
10Τέλειο4Καλό0Αστείο0Wow1Λυπηρό1Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.