Διπλωματική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μέτρα της Ρωσίας κατά ξένων ΜΚΟ και πρακτόρων.

Η ανακοίνωση-άποψη της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της πρόσφατης Δήλωσης Εκπροσώπου Τύπου της Ρωσίας για περιορισμό και ποινικοποίηση των επαφών με ξένες ΜΚΟ και τους λεγόμενους «ξένους πράκτορες»:

«Η συστηματική καταστολή της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία συνεχίζεται. Η Κρατική Δούμα ενέκρινε πρόσφατα σχέδιο νόμου που θεσπίζει ποινική ευθύνη για τη συμμετοχή πολιτών σε δραστηριότητες οποιασδήποτε ξένης ή διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης που δεν είναι εγγεγραμμένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Περιορίζει επίσης περαιτέρω την αλληλεπίδραση με τους λεγόμενους «ξένους πράκτορες».

Αυτές οι τροπολογίες στοχεύουν στον περαιτέρω εκφοβισμό και τη δίωξη ανεξάρτητων και επικριτικών φωνών στη ρωσική κοινωνία και στην απομόνωση του ρωσικού λαού από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ΕΕ καλεί τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν την αβάσιμη καταστολή και να σεβαστούν το σύνταγμα της ίδιας της Ρωσίας και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου, μεταξύ άλλων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα με εκείνους τους Ρώσους που θέλουν να δουν μια ανοιχτή και δημοκρατική Ρωσία και με εκείνους που θέλουν η Ρωσία να τερματίσει τον παράνομο, απρόκλητο και αδικαιολόγητο επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα ρωσικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία των πολιτών και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός και εκτός της Ρωσίας.»

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.eeas.europa.eu/eeas/russia-statement-spokesperson-restricting-and-criminalising-contacts-foreign-ngos-and-so-called_en?channel=eeas_press_alerts&date=2023-07-21&newsid=0&langid=en&source=mail

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.