Οι καλοί και φρόνιμοι νοικοκυραίοι ψάχνονται πάντα να κάνουν τοποθετήσεις σοβαρές που θα «αυγατίσουν» τα λεφτάκια τους. Πόσο μάλλον σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Αναζητούν επομένως επενδύσεις με ιδιαίτερα ελκυστικά κατά τη γνώμη και την κρίση τους χαρακτηριστικά, που εκτιμούν ότι θα αποδειχθούν ιδιαίτερα προσοδοφόρες για να κάνουν την κίνησή τους «διασφαλίζοντας» στο βαθμό του εφικτού το αρχικό κεφάλαιό τους.

Οι ειδικοί λένε ότι επιλέξιμες πρέπει να είναι οι επιχειρήσεις που καταφέρνουν να πετύχουν ετήσια έσοδα 10 εκατ. ευρώ ή μηνιαία έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Εκτιμούν ότι «τότε μπορούμε να δούμε ότι το ταίριασμα του προϊόντος με την αγορά έχει επιτευχθεί».

Επίσης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκάστοτε ομάδα που «τρέχει» το επενδυτικό σχήμα της επιλογής τους κι επιδιώκουν να τη γνωρίσουν και προσωπικά, όσο το δυνατόν καλύτερα. Μάλιστα θέτουν και συγκεκριμένα ερωτήματα όπως:

  • «Ποιο είναι το όραμά σας;»
  • «Πώς το υλοποιείτε;»
  • «Δίνοντάς σας κεφάλαιο σε αυτό το σημείο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο;»

Στη συνέχεια ζητούν σχετική ενημέρωση για το μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης της όποια επιχείρησης, στην οποία ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Με ποιους τρόπους θα την επιδιώξουν και θα την υλοποιήσουν σταδιακά και σε ποιο χρονοδιάγραμμα; Φυσικά αυτό το σχέδιο, που θα αξιολογηθεί με προσοχή από τον υποψήφιο επενδυτή, είναι πολύ διαφοροποιημένο κι εξατομικευμένο για κάθε είδος και τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Διερευνούν επίσης ποια είναι η αγορά-στόχος της συγκεκριμένης οικονομικής-επενδυτικής δραστηριότητας. Προτείνουν να προσανατολιζόμαστε σε όσες έχουν βλέψεις να απευθυνθούν με προϊόντα και υπηρεσίες στο διεθνές πελατολόγιο της παγκοσμιοποιημένης πλέον αγοράς, κι όχι τόσο σε όσες έχουν κατά βάση ένα συγκεκριμένο τοποκεντρικό προσανατολισμό.

 

Παναγιώτης Πέτσας

Πηγή

Joe Schorge στο Network: Τι αναζητεί ένας επενδυτής πριν βάλει χρήματα σε μια startup | Fortunegreece.com

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow1Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.