Για να το κάνω «λιανά»… Εσύ που εργάζεσαι κάπου, αλλά κι εσύ που διοικείς έναν οργανισμό, δεν είσαι μόνος σου! Πάρ’ το απόφαση κι ενήργησε ανάλογα και στην πράξη για να πετύχετε όλοι τους στόχους σας!

Αυτό έχει διπλή «ανάγνωση».

Δεν είσαι μόνος σου… για να «ρυθμίζεις» εγωιστικά, ερήμην των υπολοίπων, τα πράγματα αποκλειστικά με βάση τα δικά σου θέλω και συμφέροντα. Κι όποιος σ’ έμαθε να φέρεσαι έτσι, σε έχει «καταστρέψει» και δεν το κατάλαβες. Το «πατώ επί πτωμάτων» είναι για πρόσκαιρη κατανάλωση και «χαρά» μπροστά στο «μαζί σου στα δύσκολα, ακόμη και στον πάτο» που ελάχιστοι «σπουδαίοι» το κάνουν πράξη.

Δεν είσαι μόνος στις δυσκολίες αλλά δεν είσαι μόνος και στις χαρές, που αν δεν μοιράζονται, δεν έχουν και κανένα νόημα.

Στις μεν δυσκολίες δεν θα έχεις καμία απολύτως υποστήριξη και την ενισχυτική δύναμη αγαπημένων ανθρώπων που πιστεύουν σ’ εσένα για να τις ξεπεράσεις. Πως θα «επιβιώσεις» ψυχικά, αν δεν έχεις κανέναν «να τα πεις και να τα βγάλεις από μέσα σου»; Αλλά επίσης πώς θα βιώσεις ικανοποίηση και χαρά, αν κανείς άλλος δεν χαίρεται μαζί σου για τα επιτεύγματά σου; Κι αυτό είναι πιο σημαντικό. Το να χαίρεται ο διπλανός σου με τη χαρά σου. Χαρά που μοιράζεται είναι διπλή!

Συμπερασματικά αυτή είναι εξαιρετική νοοτροπία κι εταιρική αξία και πρέπει να τηρείται ευλαβικά σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Οι εργοδότες, οι μάνατζερ και οι συνεργάτες με τη συμπεριφορά τους να σε κάνουν να θέλεις να συνεργάζεσαι μαζί τους. Κι αν διαθέτουν όλοι το ίδιο mentality, καλή πρόθεση και υπάρχει αληθινό δέσιμο, σεβασμός και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους, οι μεν όποιες πρακτικές δυσκολίες θα ξεπερνιούνται ευκολότερα, από την άλλη μόνο θετική πρόοδος θα σημειώνεται για την επίτευξης κοινών κι ατομικών επαγγελματικών στόχων.

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.