«Ευεξία σημαίνει Πρόληψη…»

Ως Ευεξία κατά τα λεξικά ορίζεται «η γενική αίσθηση πολύ καλής σωματικής κατάστασης, κυρίως της υγείας μας, με συνέπεια τη δημιουργία ευχάριστης ψυχικής διάθεσης».

Πιστεύω ότι αν θέλουμε να κατακτήσουμε την προσωπική μας ευεξία, οφείλουμε να προλαμβάνουμε τυχόν ασθένειες μέσω του τρόπου ζωής που υιοθετούμε. Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας με σωστή διατροφή και τακτική φυσική δραστηριότητα. Αυτή η πεποίθησή μου με οδήγησε στην οικειοθελή υιοθέτηση ενός όλο και πιο υγιεινού τρόπου ζωής καθώς μεγαλώνω και δεν είναι μόνο δική μου. Ευτυχώς έχει εκατομμύρια οπαδούς, οι οποίοι παρατήρησαν και αυτοί την όλο και καλύτερη φυσική κατάσταση του σώματος και της ανεβασμένης ψυχολογίας τους απλά και μόνο με την υϊοθέτηση υγιεινών συνηθειών διαβίωσης στην καθημερινότητά τους.

Πολλοί μάλιστα διαπίστωσαν εξ ιδίων αλλά και από μαρτυρίες τρίτων ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική και από τα πλούτη. Έτσι σκέφτηκαν αυτή την ανθρώπινη ανάγκη να την αξιοποιήσουν και επιχειρηματικά με αποτέλεσμα να γεννηθεί και ν’ αναπτυχθεί σταδιακά ο καινοτόμος κι επικερδέστατος οικονομικός κλάδος της ευεξίας που περιλαμβάνει «προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται εκ των προτέρων σε υγιείς ανθρώπους (εκείνους δηλαδή που δεν πάσχουν ήδη από κάποια ασθένεια) για να τους κάνει να αισθάνονται ακόμη πιο υγιείς και να έχουν καλύτερη εμφάνιση, για να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης ή για να εμποδίσει εξαρχής την εμφάνιση ασθενειών». Ο κλάδος αυτός δρα εκ των προτέρων (προληπτικός χαρακτήρας) και οι πελάτες προσέρχονται συνήθως οικειοθελώς αναγνωρίζοντας την ευεργετική αξία και ωφελιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που τον απαρτίζουν στην υγεία τους συνολικά.

Αυτός ο νέος κλάδος οικονομικής δραστηριότητας ανέπτυξε μία πολύ ισχυρή στρατηγική μάρκετιγκ, ώστε να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό αποκόπτοντάς το από τις μέχρι σήμερα επιβλαβείς καταναλωτικές του συνήθειες. Στόχος της είναι να επανεκπαιδεύσει το μέσο καταναλωτή στη φιλοσοφία του «ευ ζην» και στην φροντίδα της προσωπικής του ευεξίας μέσω της πρόληψης αντί της μεταγενέστερης ίασης σε κάθε τομέα της ζωής του. Μυστικά της διαφημιστικής επιτυχίας για επαναπροσδιορισμό και υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διαβίωσης είναι:

  • η εξαιρετική παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ευεξίας άκρως ελκυστικών στις αισθήσεις και
  • η καλλιέργεια και ανάπτυξη της νοοτροπίας ότι δεν στερούμαστε πλέον τίποτα, παρά μόνον απολαμβάνουμε με εναλλακτικούς και υγιεινούς τρόπους όλες τις χαρές της ζωής.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να  βελτιώσουν την ατομική μας ευεξία είναι:

  • Προσέχω τη διατροφή μου. Ο Ιπποκράτης έλεγε πως η τροφή μας είναι το φάρμακό μας. Έτσι προσωπικά επιλέγω να αποφεύγω τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, γλυκών και οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ασκούμαι συστηματικά.
  • Λαμβάνω συμπληρώματα διατροφής χωρίς να υποκαθιστώ όμως εξ ολοκλήρου με αυτά τα γεύματά μου.

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
3Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.