Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ως εξής:

«Είναι εντάξει να μην είσαι εντάξει.

Το να νιώθεις άγχος ή καταπονημένος σε δύσκολες στιγμές είναι μια φυσική πτυχή του να είσαι άνθρωπος.

Γι’ αυτό είναι εντάξει να ζητάς βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της #EuropeanMentalHealthWeek μας, θέλουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή μας ζωή και να τονίσουμε τη σημασία των προσβάσιμων και οικονομικών συστημάτων υποστήριξης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη:

📌 Διαθέσει 27 εκατ. ευρώ σε δράσεις ψυχικής υγείας.

📌 Ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία «Healthier Together» για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας και των νευρολογικών παθήσεων.

Ήρθε η ώρα να αποστιγματίσουμε τη συζήτηση για την ψυχική υγεία».

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία βασίζεται στη μακρόχρονη παγκόσμια παράδοση του εορτασμού του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία τον Μάιο. Στις ΗΠΑ, ο Μήνας Ψυχικής Υγείας ξεκίνησε από την Mental Health America το 1949. Έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο με αυξανόμενη υποστήριξη από το κοινό και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, για περισσότερα από 70 χρόνια. Στον Καναδά, η Canadian Mental Health Association φιλοξενεί την Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου για 70 χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή μας ζωή. Η τέταρτη έκδοση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ΜΚΟ ψυχικής υγείας της Ευρώπης, Mental Health Europe (MHE), θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου 2023.

Η ψυχική υγεία είναι καθολική και απαραίτητη για τις ακμάζουσες κοινωνίες και το θέμα φέτος είναι «Ψυχικά Υγιείς Κοινότητες». Ο στόχος της φετινής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης είναι να αυξήσει την κατανόηση και τη μάθηση για την ψυχική υγεία στις κοινότητές μας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στο σπίτι μας, ώστε όλοι να μπορούν να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν σε κάθε στάδιο της ζωής.

Αυτή η εβδομαδιαία διαδικτυακή δράση είναι μια ευκαιρία για όλους να ανταλλάξουν για όλες τις πτυχές της ψυχικής υγείας, να μοιραστούν προσωπικές ιστορίες για το πώς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες σε περιόδους κρίσης και γενικά και να τονίσουν την ανάγκη για δράση.

Θα βρείτε το Πρόγραμμα των δράσεων της τρέχουσας περιόδου καθώς και τους τρόπους συμμετοχής on-line εδώ:

https://www.mhe-sme.org/emhw/#events-cal

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.facebook.com/EuropeanCommission

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο3Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.