Feng Shui για μία καλύτερη ζωή… πιάνει?!

Είναι ομολογουμένως μία πανάρχαια αλλά αμφιλεγόμενη τεχνική που βελτιώνει τη ζωή δημιουργώντας μία θετική, ισορροπημένη ατμόσφαιρα γύρω μας. Μέσω σχεδιασμού και οργάνωσης του προσωπικού ή και του επαγγελματικού μας χώρου, αποτελούμενη από ένα σύνολο κανόνων διαμόρφωσης αυτού και κατάλληλης τοποθέτησης των αντικειμένων, πιστεύεται ότι προάγεται το ευ ζην μας σε όλες τις εκφάνσεις του στην καθημερινότητά μας. Εν ολίγοις άλλοι πιστεύουν στη θετική επίδραση του feng shui στη ζωή μας και το ακολουθούν πιστά, ενώ άλλοι όχι.

Το ρεαλιστικό και πρακτικό ενδιαφέρον του κόσμου για το feng shui επικεντρώνεται στο τσι. Αυτό είναι ο θεμέλιος λίθος της τεχνικής αυτής και αφορά στην επιστημονική καταγραφή μίας ήπιας φόρτισης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που συνδέει τη δική μας ενέργεια με το χώρο γύρω μας. Αυτό το λεπτό φορτίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που διέπει τα πάντα, μεταφέρει πληροφορίες από το ένα πράγμα στο άλλο και ρέοντας μέσα στο σώμα μας μεταφέρει προς τον εξωτερικό κόσμο τις σκέψεις, τα πιστεύω και τα συναισθήματά μας. Αυτό το συναισθηματικό ενεργειακό πεδίο είναι ευρέως γνωστό και ως η «αύρα» που περιβάλει κάθε έμβιο ον και μπορεί να αποτυπωθεί οπτικά μέσω της φωτογράφισης Κίρλιαν.

Επισημαίνω αυτά τα στοιχεία για όσους σπεύσουν να πουν απαξιωτικά «με τι αερολογίες ασχολείστε». Δεν πρέπει άλλωστε να εξετάζουμε την τυχόν ρεαλιστική εκδοχή των πραγμάτων; Θα ζούμε μία ζωή με συντηρητικές παρωπίδες; Προσωπικά σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Τι έχω να χάσω άλλωστε; Άρχισα λοιπόν να ψάχνω σχετικά βιβλία και συμβουλευόμενη αυτά να κάνω μικρές παρεμβάσεις στο χώρο μου.

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και να τα εφαρμόζεις παράλληλα στην πράξη. Μπορεί σχεδόν όλα να λύνονται με τα λεφτά, αν διαθέτεις, αλλά και πάλι χάνεις τη χαρά και την αίσθηση της δημιουργικότητας που μπορείς να βιώσεις, αν έχεις έφεση κι ενδιαφέρον κι αποφασίσεις να καταπιαστείς προσωπικά. Είναι ο δικός σου χώρος άλλωστε και ποιος θα μπορούσε καλύτερα από εσένα τον ίδιο να αποτυπώσει σε αυτόν όλα όσα σε εκφράζουν. Ειδικά αν «πιάνουν τα χεράκια» μου, το προτιμώ, αν μπορώ να τα καταφέρω, αντί να το αναθέσω σε κάποιον άλλο.

Αρχικά μου άρεσαν αισθητικά οι συμβουλές. Διαφορετικά δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου. Δεν κατάφερα βέβαια να υλοποιήσω όλα όσα διάβασα, τόσο για οικονομικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Αλλά αυτό που μου άρεσε επίσης πολύ είναι η λογική της αλλαγής χρήσης και η επαναχρησιμοποίηση όλων των πραγμάτων που ήδη κατέχεις. Τους δίνεις νέα «ζωή».

Όσοι τέλος τυχόν αναρωτιούνται για την πραγματική ευεργετική επίδρασή του στη ζωή μου… υποθέτω ότι καθένας έχει τους δικούς του στόχους και θέτει διαφορετικά στάνταρ επίτευξης αυτών. Επομένως το μόνο που έχω να πω είναι ότι… μάλλον μόνο μία προσωπική δοκιμή μένει!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πηγή

Η Βίβλος του Φενγκ-Σούι (Simon Brown)

Πείτε μας τη γνώμη σας
1Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.