Εδώ και μέρες παρακολουθούμε τον κανιβαλισμό ενός ανθρώπου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις στιλιστικές του επιλογές εν μέσω θέρους. Ήταν βλέπετε μεγάλη η προσβολή να εισέλθει κάποιος στο προεδρικό μέγαρο με σαγιονάρα και βερμούδα για να κάνει το καθήκον του. Ειδικά όταν η φωτογραφία είναι τραβηγμένη ώρες πριν την δεξίωση που δόθηκε εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Βέβαια αν κατάλαβα καλά δεν είχαν στόχο να πλήξουν τον κ. Στρατάκη ο οποίος κλήθηκε από τις διακοπούλες του ο άνθρωπος να ψυχαγωγήσει όλους τους αγωνιστές και τιμητές της Δημοκρατίας. Άλλος ήταν ο στόχος. Πιο αριστερός. Αλλά δεν ευδοκίμησε για λόγους ομοιότητας. Τέλος πάντων. Η αλήθεια έλαμψε γρήγορα και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.

Αλλά εγώ ως συνήθως θα γίνω συνήγορος του «έξω από δω» και θα πω ότι έστω κάποιος μπήκε για τον χ, ψ λόγο ντυμένος ανεπίσημα σε μια τέτοια δεξίωση. Μέμφεται έτσι την δημοκρατία? Χλευάζει τον θεσμό? Προσβάλει την Πρόεδρο? Άραγε ο Περικλής και οι λοιποί ιδρυτές της δημοκρατίας χρησιμοποίησαν το σμόκιν ως μέσο «επιβολής» της?

Ε λοιπόν με χλαμύδα και σανδάλια πήγαιναν στην «Εκκλησία του Δήμου» για να λύσουν τα προβλήματα τους. Εδώ άλλωστε έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της δημοκρατίας, όπως η παιδεία, η ασφάλεια, η ελευθερία, και φυσικά μας κλωτσάει η βερμούδα και η σαγιονάρα. Ούτως ή άλλως όλοι αυτοί που έχουν εισέλθει στο μέγαρο κατά καιρούς, είναι όλοι αμέμπτου ηθικής και αγωνίζονται σθεναρά μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους για τη Δημοκρατία αυτής της χώρας που τους συντηρεί. Αλλά ξέχασα το κοστούμι και το λουστρίνι κάνει τη Δημοκρατία, όπως ακριβώς και τα ράσα κάνουν τον παππά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό1Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.