Λένε ότι σε οποιονδήποτε τομέα πρέπει να επιδιώκουμε να μαθαίνουμε πάντα από τους καλύτερους γενικά, κι από τους καλύτερους από εμάς ακόμη περισσότερο. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι αποδεχόμαστε το γεγονός πως δεν είμαστε ξερόλες κι αναγνωρίζουμε φυσικά πως υπάρχει πάντα περιθώριο αυτοβελτίωσης κι εξέλιξης για όλους μας. Η παγίδα που πρέπει ωστόσο να προσέξουμε για να αποφύγουμε, είναι να μην γίνουμε σκλάβοι της τελειομανίας μας!

Επίσης ακούγοντας τακτικά γύρω μου το γνωστό κλισέ πως «ζούμε από καιρό στην εποχή της εικόνας», σκέφτηκα δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα πως δεν κατάλαβα ποτέ τον όρο «εποχή των εικόνων», αφού οι εικόνες ΑΝΕΚΑΘΕΝ αξιοποιούνταν από τον άνθρωπο ως μέσο έκφρασης. Αναλογιστείτε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων τα πρώτα ίχνη εικόνων εντοπίστηκαν στις σπηλαιογραφίες των προϊστορικών ανθρώπων, σε όλα τα μεταγενέστερα ψηφιδωτά, fresco, πίνακες ζωγραφικής, κλπ., μετέπειτα μέσα από τις φωτογραφίες, διάφορα παιχνίδια όπως η επινόηση της παντομίμας, τον βωβό κινηματογράφο, κλπ. Έπειτα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ξεχωρίζουμε και να φέρνουμε προς συζήτηση ανθρώπους επιτυχημένους και σε αυτό τον τομέα. Δηλαδή που αξιοποιούν τη δύναμη της εικόνας μέσα από ό,τι είναι αυτό με το οποίο δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Βέβαια στο πέρασμα του χρόνου έχουν πλέον στη διάθεσή τους όλο και περισσότερα εργαλεία με τη συνδρομή της τεχνολογίας, ούτως ώστε οι εικόνες τους, είτε στιγμιαίες, είτε στατικές, είτε κινούμενες, είτε με τη συνοδεία του ήχου και των ειδικών οπτικών εφέ, να περάσουν έντονα κι αποτελεσματικά το μήνυμα που θέλουν, προς το όποιο κοινό το απευθύνουν. Συνειδητοποιούμε επομένως ότι από τις απαρχές σχεδόν της ανθρώπινης ιστορίας ζούμε με τη δύναμη της εικόνας στα χέρια μας και παρατηρούμε ότι αυτό το μέσο έκφρασης και η δύναμη που μας προσφέρει, βρήκε πάρα πολύ επιτυχημένα διέξοδο μέσα από όλα τα μέσα δημόσιας προβολής και ειδικότερα μέσα από τα social media, που κυριαρχούν πλέον… θέλοντας και μη… στη ζωή μας.

O Khaby Lame λοιπόν έχει διακριθεί ως ο πιο επιτυχημένος Tik-Toker του κόσμου αυτή τη στιγμή, με κριτήριο το σύνολο των ψηφιακών ακολούθων του στον προσωπικό λογαριασμό του. Διαφορετικά δεν θα είχε συμπεριληφθεί για το επίτευγμά του αυτό στη λίστα γνωστού περιοδικού παγκοσμίου εμβέλειας με τους κορυφαίους δημιουργούς περιεχομένου για το 2023 καταλαμβάνοντας την 11η θέση!

Το πάρα πολύ ενδιαφέρον κι εντυπωσιακό της υπόθεσης στην περίπτωσή του κατά τη γνώμη πολλών από εμάς, είναι ότι παράγει περιεχόμενο, δυνατές εικόνες, βίντεο, κλπ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, υλοποιώντας έτσι το άλλο γνωστό ρητό πως «η σιωπή είναι χρυσός»!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγές

https://www.forbes.com/sites/stevenbertoni/2023/09/26/top-creators-2023/?sh=4e6efa0d4c0c

https://www.forbes.com/sites/stevenbertoni/2023/09/26/how-top-creator-khaby-lame-became-tiktoks-most-popular-influencer/?sh=1dc614c17e88&utm_campaign=socialflowForbesMainFB&utm_medium=social&utm_source=ForbesMainFacebook&fbclid=IwAR0tlz2k_XD8fe1zL_FjQGo1a2K6uBzTDmuof9cEUdGCKaWisaaBzSq8Mq4

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.