Θυμάστε που βλέπουμε κατά καιρούς κάποιες ταινίες σε επανάληψη με θέμα σεναρίου ανδροειδή (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που οπλίζουν, πυροβολούν και σκοτώνουν… κατά βούληση; Να, για παράδειγμα σαν εκείνη την “RoboCop” και την άλλη την “I, Robot”. Ε λοιπόν, πλέον συμβαίνει το εξής, και μάλιστα πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο.

Αντί η Τέχνη να αντιγράφει τη Ζωή ως συνήθως και τα σενάρια των ταινιών να εμπνέονται από την καθημερινότητά μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει το αντίστροφο. Έρχεται στα καλά του καθουμένου η Ζωή να αντιγράψει την ιδέα που πρώτα συνέλαβε η Τέχνη!!!

Η Ολλανδία κατασκεύασε ρομπότ-δολοφόνους που θα ανοίγουν πυρ και θα σκοτώνουν «κατά βούληση» σε περίπτωση πολέμου. Ναι, πάρα πολύ καλά διαβάζετε! Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και τα κατασκεύασαν και είναι και νομιμότατα με τη γνώση κι ανοχή του ΝΑΤΟ.

Αυτό το «κατά βούληση» ήρθε κι έκατσε σαν ένας άκρως ανησυχητικός κόμπος στο λαιμό μας. Με βάση επίσημες έρευνες που διεξήχθησαν σε διάφορες ευρωπαϊκές και μη χώρες παγκοσμίως, οι πολίτες δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι αυτή την επιστημονική εξέλιξη και το κακό που μας βρήκε πάλι!

Και πάρα πολύ καλά κάνουν, κατά τη γνώμη μου! Δηλαδή αυτό μας έλειπε τώρα! Να κυκλοφορούμε πλέον -εκτός των όλων άλλων- και με τον επιπρόσθετο φόβο μην τυχόν και μας «διαλέξουν» κατά λάθος, στα καλά του καθουμένου κι εντελώς απρόκλητα για… κινητό στόχο!

Ας ελπίσουμε, ας προσευχηθούμε κι ας συμβάλλουμε όπως ενδεχομένως μπορούμε να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και να μην ξεκινήσουν άλλες. Κι αυτό γιατί δυστυχώς το πρωτότυπο αυτό μηχάνημα είναι πλέον υπαρκτό και υλοποιήσιμο και η γραμμή παραγωγής του σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

ΠΗΓΗ

https://www.statista.com/chart/17022/autonomous-weapons-war/

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.