Είχα ψιλοαποκοιμηθεί στον καναπέ και είχα ξεχάσει ανοιχτή την τηλεόραση «να παίζει», όταν το αυτάκι μου έπιασε μία συζήτηση που μου φάνηκε τουλάχιστον συναρπαστική, καθ’ ότι γνωστή λιχούδα… 😉 Ένας δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από κάποιον σεφ. Οπότε άνοιξα τα ματάκια μου και στύλωσα τα αυτάκια μου για να καταλάβω καλύτερα τι ακριβώς συζητούσαν…

Ο σεφ εξιστορούσε στο δημοσιογράφο πόσο πολύ παιδεύτηκε ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Πολυταξιδεμένος ο ίδιος και Ιταλοαργεντίνος στην καταγωγή, μαγεύτηκε από τη γεωγραφική περιοχή στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας και με ανύπαρκτο προσωπικό κεφάλαιο στην τσέπη έψαχνε να βρει τρόπο πώς να «ριζώσει» εκεί και να κάνει την αρχή του επαγγελματικά.

Έλεγε λοιπόν ότι βρήκε το ιδανικό σε τοποθεσία ακίνητο που ήθελε να στήσει το εστιατόριό του περιπλανώμενος τυχαία, μετά έπιασε τον ιδιοκτήτη που το είχε εντελώς παραμελημένο κι ανεκμετάλλευτο μέχρι τότε και του εξήγησε την άσχημη οικονομική του κατάσταση αλλά και το όραμά του. Τον έπεισε αρχικά να του παραχωρήσει το χώρο χωρίς ενοίκιο με αντάλλαγμα να το ανακαινίσει μόνος του και να καλλιεργήσει στη γη του ό,τι θα χρειαζόταν από οπωροκηπευτικά για τις ανάγκες του εστιατορίου του. Αν πήγαινε καλά το εγχείρημα, μετά τα έβρισκαν.

Και ήταν τόση η προκοπή και το μεράκι του, που παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι κόποι του ευοδώθηκαν.

Αναφέρομαι στον Mauro Colagreco:

  • Ιδιοκτήτη ενός από τα εστιατόρια της επίσημης λίστας με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο
  • Βραβευμένο chef-patron με 3 αστέρια Michelin του εστιατορίου Mirazur στο Menton της Γαλλικής Ριβιέρας
  • Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα και Πρώτο σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο

Αυτές ως ελάχιστες διακρίσεις, γιατί ακολούθησαν κι άλλες, για να κατανοήσουμε γιατί επέλεξα να αναφερθώ σε έναν τόσο δημιουργικό και οραματιστή άνθρωπο, που στην πορεία της επαγγελματικής προσπάθειάς του συνέστησε μία ολόκληρη ομάδα ταλαντούχων συνεργατών και μαζί συνυπογράφουν την επιτυχημένη πορεία του συγκεκριμένου γαστρονομικού προορισμού.

Αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό. Δεν επαναπαύονται μόνο στις πρωτοποριακές συνταγές που παρουσιάζουν στους πελάτες τους. Ψάχνονται διαρκώς να εξελιχθούν ως δημιουργική ομάδα και όσοι παρακολουθούμε τα social media, τους βλέπουμε να συμμετέχουν κατά καιρούς ενεργά σε διάφορα ενδιαφέροντα πρότζεκτ, που προάγουν τόσο την υψηλής ποιότητας γαστρονομία, όσο και την ανάγκη του ανθρώπου για άμεση σύνδεση κι επαφή με τη φύση μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας.

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγές

https://www.youtube.com/watch?v=YWxSD6fevTE&t=65s

https://www.facebook.com/maurocolagreco

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο11Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.