Ο Matt Pitts με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Euronews Green, μας παροτρύνει σχετικά:

«Σήμερα ξεκινάει το No Mow May και οι ειδικοί στη βιοποικιλότητα προτρέπουν τους ανθρώπους να μην κουρεύουν τους κήπους τους για αυτόν τον μήνα.

Οι χλοοτάπητες μερικές φορές θεωρούνται άχρηστοι για την άγρια ζωή, αλλά υπό τη σωστή διαχείριση, μπορεί να αποτελέσουν πολύτιμες εστίες βιοποικιλότητας.

“Το κίνημα No Mow May Movement έχει τεράστια σημασία, επειδή το να αφήνεις τους χλοοτάπητες να παραμείνουν ως έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, επιτρέπει σε μια υπέροχη σειρά από άγρια φυτά να ανθίσουν και να αναπτυχθούν“, λέει η Sarah Shuttleworth, Ανώτερη Οικολογική Σύμβουλος στο Plantlife, της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προώθηση της εκστρατείας.

«Αυτή η ποικιλία των λουλουδιών που παρέχεται από πιο χαλαρά συστήματα κοπής της χλωρίδας, παρέχει μια πλούσια πηγή τροφής για μια πληθώρα άγριας ζωής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 97% των λιβαδιών με αγριολούλουδα έχουν εξαλειφθεί σε λιγότερο από έναν αιώνα κι αυτό έχει μετακινήσει άλλοτε ευρέως διάσπαρτα φυτά, όπως το Ragged Robin, το Field Scabious και το Devil’s-bit Scabious, στη λίστα των Σχεδόν Απειλούμενων στην Αγγλία.

«Η ποικιλία είναι πραγματικά το καρύκευμα της ζωής για τους χλοοτάπητες: διαφορετικά λουλούδια παρέχουν διαφορετικούς πόρους για διαφορετικά είδη άγριας ζωής», λέει ο Nicola Hutchinson, Διευθυντής Διατήρησης στο Plantlife.

«Το τριφύλλι σε ένα κοντοκουρεμένο αλλά ανθισμένο γκαζόν παρέχει σανίδα σωτηρίας για τις μέλισσες, ενώ τα μακρύτερα χόρτα παρέχουν έναν απαραίτητο πόρο επιβίωσης για τις πεταλούδες και τους σκώρους, όπως ο Small Skipper».

Το Plantlife προτρέπει επίσης χαλαρά προγράμματα κοπής κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού προς όφελος των άγριων φυτών, των ανθρώπων, των επικονιαστών και του πλανήτη.»

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!

Η ομάδα του Gnomes.gr

 

ΠΗΓΗ

Euronews Green

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.