«Μην σκοτίζεσαι για μικροπράγματα, αδελφέ…!»

Στην καθημερινότητά μας αναλωνόμαστε ενίοτε σε καταστάσεις που μας προκαλούν μεγαλύτερη ή μικρότερη ενόχληση. Μας αποσυντονίζουν από τους ημερίσιους στόχους μας. Επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή μας αλλά και την παραγωγική μας δραστηριότητα.

Ας το φιλοσοφήσουμε λοιπόν λίγο για να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο να συγχυζόμαστε για μικροπράγματα! Ενδεικτικά μόνο ας αναφέρουμε τις παρακάτω περιστάσεις της καθημερινότητας:

 

  • Αποβάλετε την τελειομανία! Αισθανθείτε ικανοποιημένοι κι ευγνώμονες με όσα ήδη έχετε απολαμβάνοντας κι εκτιμώντας τα πράγματα ως έχουν, ώστε να είναι η ζωή σας γεμάτη από εσωτερική γαλήνη και ηρεμία.
  • Επιτρέψτε να έχουν δίκιο οι άλλοι τις περισσότερες φορές! Η έντονη ανάγκη μας να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας μέχρι τελικής πτώσης, αφενός απορροφά τεράστια ποσότητα πνευματικής ενέργειας κι αφετέρου μας αποξενώνει τελικά από τους σημαντικούς τρίτους της ζωής μας. Οι τελευταίοι ενθαρρύνονται να αναπτύξουν αμυντική συμπεριφορά για να αντιμετωπίσουν την επιθετική ενίοτε επιμονή μας στο να αναγνωριστεί το δίκιο μας.
  • Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη! Σοκαριστικό μεν αλλά πέρα για πέρα αληθινό ως γεγονός, καθώς η αποδοχή του και μόνο είναι εξαιρετικά απελευθερωτική για την ψυχική μας ισορροπία, αφού έτσι ενθαρρυνόμαστε να επιδιώκουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα με όσα μέσα ήδη διαθέτουμε.
  • Αντισταθείτε στην επιθυμία σας να κριτικάρετε τα πάντα! Σίγουρα δεν επιλύονται οι υφιστάμενες συγκρούσεις με την έντονη ανάγκη μας για στηλίτευση μίας κατάστασης. Τουναντίον συνεισφέρουμε επιπλέον στη διόγκωση του θυμού και την έλλειψη εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέρη μίας διαφωνίας. Πόσο πιο ωφέλιμο θα ήταν άραγε να επιδείξουμε ανοχή, κατανόηση και σεβασμό προς την άλλη πλευρά;
  • Γίνετε λιγότερο επιθετικοί και ανταγωνιστικοί στην οδήγηση! Λένε ότι στην οδήγηση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας του ανθρώπου, όπου η υπομονή του και τα νεύρα του δοκιμάζονται, ειδικά σε ώρες αιχμής. Στο τιμόνι μας βγαίνει συνήθως η διάθεση να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας με βρισιές επιδή μαλώσαμε με κάποιον. Να ανταγωνιστούμε στην προσπέραση σαν μικρά σχολιαρόπαιδα τα άλλα αυτοκίνητα γύρω μας. Να κάνουμε επίδειξη οδηγικής δεινότητας για να εντυπωσιάσουμε την όμορφη δεσποσύνη που τυχαίνει να συνοδεύουμε, κλπ. Ωστόσο είναι άκρως προτιμότερο να προστατεύστε εαυτόν και τους άλλους συνοδηγούς, συνεπιβάτες και διερχόμενους οδηγούς από το ενδεχόμενο ενός απερίσκεπτου ατυχήματος. Να μην ενδώσετε στο άγχος και στην αύξηση της αδρεναλίνης που προκαλούν η ένταση της επιθετικής οδήγησης. Χίλιοι δυο λόγοι μπορούν ακόμη να απαριθμιστούν υπέρ του “drive safe”!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
3Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.