Ντισμπριώτη: Αν και την περίμεναν στη γωνία…

Η Αντιγόνη απέδειξε ότι είναι μία επαναστάτρια από κάθε άποψη με την πορεία της ζωής της, τις «ανατρεπτικές συγκριτικά με το κανονικό» επιλογές της και την κατάκτηση των στόχων της. Την ίδια στιγμή που η εξωτερική εμφάνισή της παραπέμπει σε εύθραυστη ύπαρξη, εκείνη αγωνίζεται σκληρά και υποστηρίζει πως όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

Στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη με τον Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του κ. Πομάσκι δήλωσε με ένα τεράστιο χαμόγελο ότι «πρέπει να δίνουμε τόπο στα νιάτα και να υποστηρίζουμε τα νέα παιδιά».

Προσωπικά δεν ξαφνιάστηκα που άκουσα αυτή τη δήλωσή της και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο. Οι άνθρωποι με ήθος και ψυχή το συνηθίζουν να παροτρύνουν αυθόρμητα κι ενθαρρυντικά κάθε άλλο άνθρωπο να τολμήσει να κυνηγήσει τα όνειρά του… Οι άλλοι είναι που σπεύδουν να τα «ψαλιδίσουν»…

Βλέπετε συμβαίνει το εξής, σε οποιονδήποτε χώρο κι να «παλεύεις»…

Όταν δεν σε πιστεύει σχεδόν κανείς πέρα από λίγους πολύ δικούς σου ανθρώπους και στενούς συνεργάτες…

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πρακτικά εμπόδια μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας…

Όταν προσπαθείς να χτίσεις θετική ψυχολογία κατά την προετοιμασία σου, ενώ παράλληλα ακούς διαρκώς σχόλια αμφιβόλου πρόθεσης για τις επιλογές σου, που είναι δυσανάλογες και παράταιρες με την ηλικία σου…

Τότε είναι ακριβώς που το κάθε σου επίτευγμα έχει αξία ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ από το επίτευγμα που θα συντελούνταν υπό κανονικές και ρόδινες κι ευοίωνες συνθήκες.

Για αυτό ακριβώς κατά τη γνώμη μου οι ΤΩΡΙΝΕΣ επιτυχίες της Αντιγόνης μετράνε ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από αυτές που ενδεχομένως θα πραγματοποιούσε ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Και για αυτό το λόγο -πέρα από τα μετάλλιά της- είναι άξια θαυμασμού και σεβασμού από όλους μας.

Ακριβώς όπως αυτή, έτσι και κάθε άλλη Αντιγόνη ή Αντίγονος που αγωνίζονται ΥΠΟ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για να αγγίξουν το όνειρο…

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
17Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow1Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.