Εγώ θα τον χαρακτήριζα απλά ως έναν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς που με καλύπτει.

Αναλογίζομαι πως όταν κατέχω πάρα πολλά πράγματα και πρέπει κάποτε να τα καθαρίσω και να τα τακτοποιήσω στους χώρους που κινούμαι, αυτό είναι για μένα μία τεράστια πηγή στρες. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα ενός υπερφορτωμένου περιβάλλοντος μας οδηγεί καταρχάς σε οικιακό χάος και κατά συνέπεια σε κακή διάθεση μην επιτρέποντάς μας να χαλαρώσουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Επίσης παρατηρώ ότι χάνω αρκετό πολύτιμο χρόνο, που θα μπορούσα κάλλιστα να τον αφιερώσω σε πιο παραγωγικά πράγματα, όπως το να τακτοποιήσω για παράδειγμα μία ακόμη επαγγελματική υποχρέωση ή να κάνω μία πάρα πολύ ωραία βόλτα συνδυάζοντάς την παράλληλα διεκπεραιώνοντας και μερικές εξωτερικές δουλειές κατά τη διαδρομή μου.

Και φυσικά να αναφέρω επίσης τις πόσες πολλές περισσότερες ανάγκες μου μπορώ να καλύψω με ακριβώς το ίδιο χρηματικό. Όταν σχεδιάζω τα ψώνια μου με προσοχή και με συνειδητή αναγνώριση των ελάχιστων απαιτούμενων πραγμάτων που χρειάζομαι για οποιαδήποτε περίσταση, τελικά καταφέρνω να εξοικονομώ τόσα πολλά χρήματα από όσα ξοδεύω για να αποκτήσω όλα αυτά. Και μήπως δεν είναι επιπρόσθετη επιβάρυνση και το κόστος των καθαριστικών προϊόντων αλλά και των τόσων άλλων αξεσουάρ οργάνωσης, που χρησιμοποιώ για να τα τακτοποιήσω όλα αυτά στη συνέχεια;! Και όταν πολλές φορές δεν προλαβαίνω να συγυρίσω και φτάνω στο σημείο να επικρατεί το απόλυτο χάος γύρω μου, δεν θα χρειαστώ και επιπλέον οικιακή βοήθεια επ’ αμοιβή φυσικά;

Οπότε νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με baby steps σύμφωνα με τις αρχές του μινιμαλισμού και να επαναπροσδιορίσουμε την οπτική μας. Δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα να έχουμε από δύο με τρεις εναλλακτικές ομπρελίτσες για τη βροχή. Αγοράστε για παράδειγμα μία μόνο καλής ποιότητας, κι όταν αυτή κάποια στιγμή χαλάσει, τότε αγοράζετε μία καινούργια!

Δάφνη Παπαδοπούλου

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο3Καλό1Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.