Στη γειτονιά μας υπάρχει ένα κράτος ισχυρό και πληθυσμιακά ακμαίο, που καυχάται για τις επιτυχίες που επιτυγχάνει και τα «τρόπαια» που αποκομίζει στα διάφορα πεδία, της γεωπολιτικής κονίστρας αλλά και των πεδίων της μαχών. Και παρόλο που δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας (τετραπλασίασε το ΑΕΠ της από το 2000 έως σήμερα) ,κρατικών υποδομών ,τεχνολογικής ανάπτυξης και πολεμικής βιομηχανίας έχει πράγματι σημειώσει αλματώδη πρόοδο, επιμένει σε αθέμιτες και παράνομες πρακτικές προκειμένου να αποκομίζει οφέλη που υπό συνθήκες ομαλότητας και νομιμότητας δεν θα μπορούσε να κερδίσει. Τις έκνομες -βέβαια- αυτές μεθόδους ασκεί ,μόνο και μόνο επειδή δεν υφίσταται συνέπειες από τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ,οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν αυτές και όπου είναι δυνατό να τις αποτρέπουν.

Στη χώρα μας ,από την άλλη ,υπάρχει μια ομάδα ισχυρή και με μεγάλη πληθυσμιακή (οπαδική) απήχηση που καυχάται τόσο για τις αγωνιστικές όσο και τις παρασκηνιακές της επιτυχίες καθώς και για τα τρόπαια που έχει αποκομίσει στην ιστορία της λόγω αυτών των αγωνιστικών και (περισσότερο) παρασκηνιακών επιτυχιών της. Παρόλο λοιπόν το κοινά παραδεκτό γεγονός ότι η λαοφιλέστερη ομάδα της Χώρας μας ,έχει σημειώσει επιτυχίες και έχει κερδίσει τρόπαια λόγω της αγωνιστικής και διοικητικής συνέπειας που ανέκαθεν τη χαρακτηρίζει ,εντούτοις επιμένει να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα και να ασκεί παράνομες πρακτικές ,προκειμένου να αποκομίζει αγωνιστικές επιτυχίες και τρόπαια που υπό συνθήκες κανονικότητας και υγειούς ανταγωνισμού δεν θα της αναλογούσαν. Τα προηγούμενα βέβαια επιτυγχάνει μόνο και μόνο επειδή δεν υφίσταται συνέπειες από τις κρατικές και αθλητικές αρχές ,οι οποίες είναι επιφορτισμένες να ελέγχουν τις παράνομες πρακτικές και δραστηριότητες, όπου είναι δυνατό να τις αποτρέπουν και τελικά να επιβάλλουν ποινές για αυτές.

Το επιμύθιο της ανωτέρω αντιπαραβολής είναι πως πρέπει ο λαός μας πρώτα να σταματήσει να επιβραβεύει με τη στάση του έκνομες και ανήθικες συμπεριφορές, προκειμένου έπειτα να πάψει να τις υφίσταται.

Από τον φίλο

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΝΙΑΝΙΟΥΡΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.