Κι ενώ εμείς εδώ στη στεριά «ζούμε στον κόσμο μας» κυριολεκτικά και τρωγόμαστε ανενόχλητοι μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα, από σοβαρές διακρατικές συγκρούσεις μέχρι διαπροσωπικές διαμάχες, οι πάγοι στους πόλους εξακολουθούν να λιώνουν με ραγδαίους ρυθμούς. Σιγά τα λάχανα;! Μας τα είπαν κι άλλοι;!

Καθόλου σιγά τα λάχανα, γιατί δεν είναι μόνο ο ταχύς ρυθμός που ανησυχεί τους επιστήμονες παγκοσμίως, αλλά και ο όγκος πάγου που λιώνει με αυτό τον γρήγορο ρυθμό κι εμπλουτίζει τη θάλασσα από τη γενική υπερθέρμανση του πλανήτη. Και τι μας νοιάζει εμάς;

Αντικειμενικά ΔΕΝ μας νοιάζει καθόλου η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ΑΝ:

  • δεν ζούμε με νησιωτικά κράτη και συμπλέγματα που κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν και οι πολιτικοί τους κάνουν σχετικές ενημερωτικές καμπάνιες όρθιοι με τα ποδαράκια μέσα στο νερό για να καταδείξουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις ιδιοκτησίες τους μεταναστεύοντας στον πλησιέστερο χερσαίο προορισμό.
  • δεν ζούμε στη γειτονική, ατμοσφαιρική Βενετία που πνίγεται κάθε λίγο και λιγάκι από τις καταρρακτώδεις βροχές δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο στον εποχιακό τουρισμό της πόλης αλλά και πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της.
  • δεν διαθέτουμε παραθαλάσσιο εξοχικό σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο (…ή και σε λιγότερο δημοφιλές παραθαλάσσιο) που κινδυνεύει να εξαφανιστεί κάτω από το νερό, αλλά τουναντίον μεριμνήσαμε εγκαίρως για ένα ταπεινό σαλέ π.χ. στο Γκστάαντ της Ελβετίας
  • δεν έτυχε να πέσει το μάτι μας σε μία επιστημονική μελέτη που κυκλοφορούσε προ ολίγων μηνών στο διαδίκτυο και παρουσίαζε τη μελλοντική διαμόρφωση της Πλατείας Αριστοτέλους σε ορίζοντα 10 έως 30 ετών μετά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, σε σχέση με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, με βάση την οποία το κυματάκι θα σκάει πλέον στην οδό Εγνατία, που θα αποτελέσει το νέο παραλιακό μέτωπο της πόλης προσφερόμενο για βουτιές και ηλιοθεραπεία στην ακροθαλασσιά!
  • δεν έτυχε να διαβάσουμε και πρόσφατο πάλι δημοσίευμα ότι προ ολίγων ημερών έλιωσε στην Ανταρκτική κομμάτι πάγου μεγέθους όσο η Νέα Υόρκη!

Επομένως, όσοι δεν εμπίπτουμε στις ενδεικτικά μόνο προαναφερθείσες κατηγορίες πληθυσμού, ας απολαύσουμε ανενόχλητοι τον ύπνο του δικαίου. Κι ας διατυμπανίζουν οι επιστήμονες ότι ΔΕΝ ΘΑ έχουμε μελλοντικά πρόβλημα, αλλά ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ πρόβλημα. Το ζούμε αντιμετωπίζοντας κάθε λίγο και λιγάκι τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Εσείς βλέπετε λοιπόν να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας;!!!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

Ανταρκτική: Κατέρρευσε πάγος στο μέγεθος της Νέας Υόρκης – CNN.gr

Πείτε μας τη γνώμη σας
3Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.