Ένα αρθράκι ανάλαφρο λίγο πιο αυγουστιάτικο και δροσερό σήμερα. Όοοοχι δεν θα ασχοληθώ με την επικαιρότητα και τις υποκλοπές, η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει και μόνη της τα μάτια της δεν χρειάζεται βοήθεια. Έτσι κι αλλιώς η «κατινιά» στην Ελλάδα δίνει και παίρνει όποτε τίποτα πλέον δεν μας κάνει εντύπωση.
Το σημερινό κειμενάκι λοιπόν αρκετά γλυκό και παγωμένο ασχολείται με τις περίεργες γεύσεις παγωτού. Οι παλιοί θα θυμάστε βέβαια ότι το παγωτό κυκλοφορούσε περιορισμένο χρονικό διάστημα τους θερινούς μήνες και φυσικά σε περιορισμένες γεύσεις. Βανίλια, σοκολάτα και φράουλα ήταν τα κλασικά και αν βρισκόσουν σε κανένα μερακλή ζαχαροπλάστη είχες και φυστικάκι άντε και κανένα ντοντουρμά. Σήμερα η υπόθεση παγωτό έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Εκτός βέβαια ότι μπορείς να το γευτείς όλο το χρόνο, στους θερινούς μήνες που είναι και η περίοδος της «βασιλείας» του μπορείς να βρεις ασυνήθιστες γεύσεις με μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα.
Τα ριάλιτι μαγειρικής και ο μεγάλος ανταγωνισμός έχουν δημιουργήσει γευστικούς πειρασμούς που σου γαργαλάνε τον ουρανίσκο και σε προκαλούν δαιμονισμένα να τους δοκιμάσεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί γευστικοί συνδυασμοί με υπέρμετρη «φλυαρία» που λες πολύς λόγος για το τίποτα τελικά. Ας καταγράψουμε λοιπόν μερικές τρελούτσικες γεύσεις που άλλες θα σας κάνουν εντύπωση και άλλες θα σας κάνουν να γελάτε με την ευρηματικότητα των παγωτατζήδων.
Μαύρο παγωτό.
Θυμίζει λίγο περισσότερο Παοκτσήδικη έκδοση της σοκολάτας. Από γεύση δεν έχει διαφορά από σοκολάτα παρά μόνο στο μάτι που το κάνει πιο σκούρο εξαιτίας του φυτικού άνθρακα που περιέχει για χρωστική. Το πιθανότερο είναι να αποκτήσετε μαύρα δοντάκια και γλώσσα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Παγωτό μπύρα.
Μιας και ήταν παγκόσμια μέρα μπύρας χθεσινή και δεν θα μπορούσε να λείπει η πιο παγωμένη έκδοση της. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι περισσότερο γευστική ως έχει παρά σε παγωτό. Ουδέτερη γεύση που σε αφήνει παγερά αδιάφορο και σε γεμίζει με σκέψεις για τις τζάμπα θερμίδες που πήρες.
Παγωτό τζατζίκι.
Ω ναι το εθνικό μας ορεκτικό έχει βρει και την παγωμένη του έκδοση. Αν έχετε συχνά ξινίλες μην το δοκιμάσετε. Ουσιαστικά είναι ένα παγωμένο γιαούρτι με άνηθο και κομματάκια αγγουριού ή πίκλας που δεν δίνουν ουσιαστική γεύση.
Παγωτό μπουγάτσα Θεσσαλονίκης.
Μαζί με το παγωτό φραπέ αποτελούν την κορωνίδα των τοπικών γεύσεων. Γευστική βανίλια με σπασμένο φύλλο μπουγάτσας δίνουν μια διαφορετική άποψη στην γαστρονομία της πόλης.
Στις τρελές γεύσεις θα συναντήσουμε: μαγειρίτσα, φέτα, πεύκο – θάλασσα, βιάγκρα, παρθένο ελαιόλαδο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ