Παράξενα πράγματα κι έχω πολύ μπερδευτεί

Περνά ο καιρός, μπαίνει ο Οκτώβριος και σαν άλλοι Ned Stark ετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα. Σε μια περίοδο συνεχώς αυξανόμενης αναταραχής, δεν λείπουν εκείνες οι ειδήσεις που εκτός όλων των άλλων συναισθημάτων, σου προκαλούν και σύγχυση. Από τον Βορρά μέχρι το Νότο, και από τη Δύση στην Ανατολή αϊ λιλί λιλί, είναι προφανές πως έχουμε χάσει τη μπάλα. Ο αντίπαλος έχει φύγει στον αιφνιδιασμό, και η αμυντική μας μετάβαση είναι παρόμοια με του ΠΑΟΚ, όταν παίζουν μαζί Κούρτιτς και Σβάμπ.

Η Ρωσία ετοιμάζεται σήμερα να ανακοινώσει την προσάρτηση των καταληφθέντων εδαφών στην Ουκρανία, τη μεγαλύτερη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποδεικνύοντας πόσο αφελής ήταν η άποψη  ότι δεν θα ζήσουμε ξανά πόλεμο στην Ευρώπη, ή μεταβολή των συνόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια άλλη ζει σε παράνοια. Το μόνο που θα καταφέρει με σιγουριά, πέρα από το να παγώσει 700 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι να πυροβολήσει τα πόδια της μέχρι να πεθάνει από αιμορραγία.

Στην Ιταλία μετά από 70 χρόνια έχουμε μια ακροδεξιά κυβέρνηση, με προεξάρχουσα μια θαυμάστρια του Μουσολίνι. Η τρίτη οικονομία της ηπείρου, μια εκ των ιδρυτριών χωρών της ενοποίησης της Γηραιάς Ηπείρου. Τι μπορεί να πάει στραβά:

Εν μέσω πολέμου και κυρώσεων, το ρούβλι ιδιαίτερα, αλλά και το δολάριο <<εκτοξεύονται>>, τη στιγμή που οι περισσότεροι ειδήμονες σε οικονομικά ζητήματα κάνουν λόγο για βαθιά ύφεση στην Ευρώπη. Να ναι καλά η Ούρσουλα και η McKinsey.

Στα εγχώρια, η κλοτσοπατινάδα στα πανεπιστήμια ξεκίνησε και ποιος να το περίμενε. Ευτυχώς η Ελληνική Αστυνομία ανακάλυψε το 2022 τις εγκληματικές δραστηριότητες στις εστίες στου Ζωγράφου και πλέον οι φοιτητές είναι ασφαλείς. Η πλειοψηφία αυτών. Στα υπόλοιπα, τα πάντα <<προχωρούν>> όπως εδώ και τόσο καιρό. Λένε ψέματα, ξέρουμε ότι λένε ψέματα και το ξέρουν και οι ίδιοι. Και προχωράμε…

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο5Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.