Ένα μικρό πρόβλημα έχει προκύψει με όσους έχουν υποβάλει δήλωση power pass προτού υποβάλουν φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021.

Σύμφωνα με παρατηρήσεις λογιστών όσοι έχουν κάνει την δήλωση στην εφαρμογή του power pass για την επιστροφή μέρους των χρημάτων από την ρήτρα αναπροσαρμογής και μετά υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 21, η εφαρμογή του power pass θέτει αυτόματα σε εκκρεμότητα την ήδη υποβληθείσα  δήλωση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή η εφαρμογή αντλεί στοιχεία από το Ε1 της φορολογικής μας δήλωσης, ενδεχόμενη μεταβολή της επηρεάζει και την συγκεκριμένη δήλωση.

Γι αυτό το λόγο όταν ο λογιστής σας ολοκληρώσει την φορολογική σας δήλωση και την στείλει προς εκκαθάριση καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ξανά την εφαρμογή του power pass και να υποβάλετε ξανά την δήλωση που θα σας έχει τεθεί σε εκκρεμότητα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αυτοματοποιημένη ενημέρωση για αυτή την δυσλειτουργία και πολίτες που έχουν καταθέσει την δήλωση επιστροφής χρημάτων μπορεί να βρεθούν εκτός νομίζοντας ότι έχει υποβληθεί ενώ στη πραγματικότητα θα είναι σε εκκρεμότητα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.