Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλεία υγείας

Μιλώντας από τη σκοπιά του γιατρού, βρίσκω ιδιαίτερα σημαντική την έννοια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και εξηγώ αμέσως το γιατί.

Στη σύγχρονη εποχή όλοι μας -άλλος λίγο και άλλος περισσότερο- γινόμαστε κοινωνοί αυτών των μέσων. Facebook, twitter, youtube, linkedin αλλά και κάποια άλλα ίσως όχι τόσο διαδεδομένα στη χώρα μας ακόμη μας απασχολούν καθημερινά.

Βρίσκω λοιπόν εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέροντα τον τρόπο αυτής της επικοινωνίας με τους ασθενείς μου. Η αμεσότητα στην πρόσβαση και στην προσέγγιση -χωρίς την επίσκεψη στο ιατρείο, σε πρώτη τουλάχιστον φάση- σίγουρα αποτελεί επανάσταση. Ο ασθενής μπορεί να θέσει ερωτήματα, που αφορούν ζητήματα υγείας, που απασχολούν τον ίδιο ή κάποιο δικό του πρόσωπο εξοικονομώντας έτσι χρόνο πολύτιμο.

Από την άλλη ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με πληθώρα ασθενών, απαντώντας σε τέτοια ερωτήματα ή εκθέτοντας τις απόψεις του δημόσια για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό ομάδες ασθενών αλλά και γιατρών συζητούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας απόψεις. Δεν είναι απίστευτο?

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το χρόνο μπροστά στον υπολογιστή μας λίγο περισσότερο δημιουργικά! Τα μονοπάτια που θα ανοίξουν θα σας φανούν ειλικρινά πολύ πιο ενδιαφέροντα στην ηλεκτρονική σας περιήγηση!

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!!!

Δρ. Άγγελος Κλείτσας

Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο: https://yourdoc.gr/ta-mesa-kinonikis-diktiosis-os-ergalia-igias/

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.