Είναι ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας κι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία. Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Fast Retailing, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή ρούχων στην Ασία και πλέον της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας ένδυσης στον κόσμο, αλλά και της θυγατρικής της Uniqlo.

Επίσης είναι από αυτούς που τους «περίεργους» τύπους, που νοιάζονται και ψάχνονται τι γίνεται και γύρω τους πέρα από το δικό τους τομάρι, γιατί έχουν αντίληψη πως όλοι είμαστε κρίκοι πλήρως αλληλοεξαρτώμενοι αλλά κι εξίσου χρήσιμοι στην αλυσίδα της παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικά ένας άνθρωπος με το δικό του επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες, δεν θα μπορούσε παρά να έχει μία τέτοια διευρυμένη και συμπεριληπτική οπτική και στάση ζωής.

Με το πέρας των σπουδών του ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας, καθώς ο πατέρας του από ράφτης έφτασε να δημιουργήσει μία επιχείρηση ένδυσης με πολλά υποκαταστήματα, την οποία στη συνέχεια ο Tadashi παρέλαβε κι αξιώθηκε να αναδείξει σε παγκόσμιο παίκτη στη βιομηχανία της ένδυσης.

Μέσα λοιπόν από μία πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Time μιλάει για τις σκέψεις και το επόμενο όραμά του. Την κατάκτηση και της αμερικάνικης αγοράς ενόψει του διεθνούς σκηνικού που έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κατά την άποψή του οι ευοίωνες προοπτικές της Ιαπωνικής οικονομίας άρχισαν να διαφαίνονται, καθώς προβλέπεται να αναπτυχθεί ταχύτερα από αυτές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Μάλιστα τον Μάιο του 2023 η Ιαπωνία φιλοξένησε τους παγκόσμιους ηγέτες για μια σύνοδο κορυφής της G-7 στη Χιροσίμα, ενισχύοντας έτσι τον ανανεωμένο ηγετικό ρόλο της ως η Νο. 3 οικονομία του κόσμου.

Βασικός σκοπός της συνέντευξης που παραχώρησε, δήλωσε πως είναι να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του για να καταλάβουν πως τώρα είναι ώρα για δράση. Επιθυμεί να τους κινητοποιήσει να επικεντρωθούν στην εργασία και την πρόοδό τους, ώστε να διαθέτουν ένταση προσοχής και να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατόν τις ευκαιρίες που αναμένεται να τους προσφέρει το άρμα της ανάπτυξης της εθνικής τους οικονομίας.

Τι καλά που θα ήταν να του μοιάζαμε όλοι μας στη νοοτροπία έστω και λίγο;

Να μας ένοιαζε και το καλό του διπλανού μας, πέρα από το δικό μας;

Να συνειδητοποιούσαμε όλοι μας επιτέλους ότι οι αργόσχολοι και οι παρτάκηδες αυτού του κόσμου δεν έχουν κανένα μέλλον στην κοινωνική εξέλιξη κι επιβίωση, όσο κι αν νομίζουν ότι η κουτοπονηριά και οι τρικλοποδιές τους αναδεικνύουν;

Σε ένα πράγμα σίγουρα καταφέρνουν να ξεχωρίζουν…

Να μη τους θέλεις ποτέ στην ομάδα σου, όποια κι αν είναι αυτή!

Γνώμη μου… πάντα!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πηγή

https://www.facebook.com/photo/?fbid=729598099026192&set=a.407827701203235

https://time.com/6333659/tadashi-yanai-uniqlo-japan-profile/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=editorial&utm_term=world_asia&linkId=247959306&fbclid=IwAR3aCJbCnkaUoWG22mvqm-U1Z_yMc3tdVHLy7Y3eybAT261Qt9xrhcZ1mmg

https://www.facebook.com/photo/?fbid=187109271106576&set=a.117191324765038

Πείτε μας τη γνώμη σας
8Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.