Θέμα χρόνου η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι θα παραμείνει μια σταθερή κυβέρνηση και μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, που θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις  και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναφέρει το Reuters.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα είχε χάσει αυτό το προνόμιο κατά την πολυετή κρίση χρέους πριν από περίπου δέκα και πλέον χρόνια. Η ανάκτηση αυτής της βαθμίδας έχει ήδη προεξοφληθεί από τους επενδυτές όπως αναφέρει το πρακτορείο στην τελευταία ανάλυσή του.

Η ανάκτηση της  επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί σφραγίδα δημοσιονομικής ακεραιότητας και αναβαθμίζει το αξιόχρεο της χώρας δίνοντας και καλύτερα επιτόκια δανεισμού σε σχέση με το παρελθόν.

Ειδικοί αναλυτές τραπεζών αναφέρουν πως μετά την μεγάλη πτώση του κόστους δανεισμού της χώρας μας μέσα στην εβδομάδα, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται ήδη σα να έχουν την επενδυτική διαβάθμιση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο1Καλό3Αστείο0Wow0Λυπηρό1Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.