Τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια η κοινή γνώμη, δηλαδή όλοι εμείς, αρχίσαμε να μαθαίνουμε για την ύπαρξη των κρυπτονομισμάτων από διάφορα δημοσιεύματα, ρεπορτάζ,κλπ. Κρυπτονόμισμα λοιπόν είναι κάθε νόμισμα που δεν υφίσταται σε φυσική αλλά σε ψηφιακή μορφή. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κρυπτονομισμάτων με πρωτοεμφανιζόμενο και πιο διαδομένο το Bitcoin.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως το Bitcoin είναι ένα μόνο από πολλά περισσότερα κρυπτονομίσματα που υπάρχουν και δημιουργούνται όλο και περισσότερα σε διάφορα μέρη του κόσμου αυτή μόλις τη χρονική στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές. Η διευκρίνιση αυτή είναι απαραίτητη, γιατί το ευρύ κοινό συχνά ταυτίζει τις έννοιες κρυπτονόμισμα και Bitcoin θεωρώντας εσφαλμένα ότι είναι ένα και το αυτό.

Αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρία που λέει ο λόγος. Ή έτσι νομίζει τουλάχιστον. Μια φορά σίγουρα κάπου το πήρε το αυτάκι της. Και φυσικά κάθε ριψοκίνδυνος και δεινός επενδυτής που σέβεται τον εαυτό του, έχει ασχοληθεί με το trading κρυπτονομισμάτων, δηλαδή το εμπόριο, δηλαδή την αγορά σε μία τιμή και τη μεταπώληση ή αλλιώς ρευστοποίηση σε μία σαφώς υψηλότερη ώστε να αποκομίσει ανάλογο κέρδος, στην εν λόγω ψηφιακή αγορά. Αλλά ας μην κουραζόμαστε τώρα με περίπλοκους όρους κι έννοιες.

Η ουσία του πράγματος είναι μία. Πως τα κρυπτονομίσματα είναι μία μορφή επένδυσης παρόμοια με τις μετοχές του Χρηματιστηρίου. Ας το συγκρατήσουμε έτσι απλουστευμένα κάπως στο μυαλό μας.

Ωστόσο είναι μία μορφή επένδυσης ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου, όπως χαρακτηρίζεται. Κι αυτό ισχύει, γιατί χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, σωστή ενημέρωση και λεπτομερής εξοικείωση με το μηχανισμό παραγωγής κρυπτονομισμάτων, πριν οποιοσδήποτε αποφασίσει να εμπλακεί με μία σημαντική τοποθέτηση χρημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η αγορά των κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει πολύ συχνές κι απότομες μεταβολές στην τιμή αγοράς μίας μονάδας κρυπτονομίσματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να κινείσαι πάρα πολύ γρήγορα, ώστε να μη βρεθείς προ δυσάρεστης έκπληξης και δεις να εξανεμίζεται η αξία των χρημάτων που επένδυσες μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, για παράδειγμα.

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
10Τέλειο7Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό4Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.