“Τη βαλίτσα… πίσω από την πόρτα την έχεις!”

Έτσι μονολογούσε πάντα με αποδοκιμασία η αείμνηστη, συνονόματη γιαγιά μου, κάθε φορά που η «σουρτούκω» εγγόνα της ανακοίνωνε ότι αναχωρεί για μία ακόμη εξόρμηση! Γιατί είναι γεγονός πως λατρεύω τα ταξίδια! Αδιάφορο μου είναι πόσο κοντά ή μακρυά βρίσκεται ο επόμενος προορισμός. Αναζωογονούμαι με την αίσθηση της απόδρασης και της εξερεύνησης δράττοντας κάθε ευκαιρία για αλλαγή περιβάλλοντος. Άλλωστε ανατράφηκα ταξιδεύοντας πολύ συχνά με τους γονείς μου από μικρό παιδάκι. Για αυτό είμαι της γνώμης ότι τα ταξίδια ως μορφή διαπαιδαγώγησης κι επένδυσης διά βίου είναι μία από τις πλέον ωφέλιμες.

«Ανοίγει» το μυαλό! Γνωρίζεις πολλούς καινούργιους ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αλληλεπιδράς μαζί τους, ώστε να εξυπηρετηθείς, να ψυχαγωγηθείς και να διασκεδάσεις. Εξασκείς ταυτόχρονα τις κοινωνικές σου δεξιότητες, την επάρκειά σου σε ξένες γλώσσες και δικτυώνεσαι μέσω των νέων γνωριμιών που κάνεις. Βιώνεις συναρπαστικά ήθη κι έθιμα μέσα από κάθε καινούργια κουλτούρα που εξερευνάς. Συνηθίζεις να επιλύεις δημιουργικά, οργανωτικά, αποτελεσματικά και να αξιολογείς σφαιρικά κάθε αντιξοότητα που αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, όπως ακριβώς καλείσαι να το κάνεις και στην καθημερινότητά σου. Διευρύνεις την οπτική και την άποψή σου, λαμβάνεις πρωτοβουλίες για κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι που σε επηρεάζει ζώντας έστω και προσωρινά σε ένα ξένο περιβάλλον, και άρα σε αφορά. Παίρνεις ενδιαφέρουσες ιδέες για το μέλλον σου, όπως για τις σπουδές, την εργασία ή ακόμη και την μετοίκησή σου σε μία άλλη χώρα, που ενδεχομένως ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σου.

Σε προτρέπω λοιπόν να κάνεις όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς! Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο και τα χρήματά σου έξυπνα και με σύνεση για να ξεφεύγεις τακτικά από τον κοινωνικό σου «μικρόκοσμο». Γίνε πολίτης του κόσμου! Και που ξέρεις; Μπορεί να αποκτήσεις συνεργάτες και φίλους για μία ολόκληρη ζωή ή ακόμη και να γνωρίσεις το άλλο σου μισό! Υπάρχει, κατά τη γνώμη σου, περίπτωση να μετανιώσεις ποτέ για μια τέτοια «επένδυση»!;

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.