Είμαστε κάποια εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια της. Και είμαστε πιστεύω αρκετοί ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν την γνωρίσαμε για πρώτη φορά με αφορμή κάποια διαφημιστική καμπάνια ή από δανεικό cd ή από δανεική κασέτα – για όσους τουλάχιστον τις προλάβαμε και δεν το αποκρύπτουμε…  😉

Λοιπόν… μία φορά κι έναν καιρό σε ένα νησί περνώντας για βόλτα με τους γονείς μου εντελώς τυχαία έξω από ένα μικρό δισκοπωλείο, άκουσα τη Celine για πρώτη φορά… Και μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η χροιά και η δύναμη της φωνής της σε ένα τραγούδι στα Γαλλικά που, παρ’ όλο που δεν καταλάβαινα τους στίχους, σταμάτησα και μπήκα μέσα να ρωτήσω ποια είναι η τραγουδίστρια και να ακούσω κι άλλα τραγούδια της. Τόσο πολύ εντυπωσιάστηκα!

Ξέρετε τι νομίζω πως συμβαίνει; Με τα αυθεντικά ταλέντα σε οποιονδήποτε τομέα κάπως έτσι γίνεται συνήθως. Κάπου τους βλέπεις, τους ακούς ή τους διαβάζεις και καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχεις έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο «απέναντί» σου. Κάπως έτσι έμαθα πολύ αργότερα ότι ξεκίνησε και η δική της λαμπρή καριέρα στο χώρο της ερμηνείας. Άλλωστε όποιος την έχει ακούσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι είναι ένα τέτοιο αυθεντικό ταλέντο παγκοσμίου βεληνεκούς.

Όποιος επίσης παρακολουθεί την προσωπική της διαδρομή, μπορεί να συμπεράνει επιπλέον ότι μάλλον διαθέτει και ψυχή μικρού παιδιού. Παρά το ταλέντο, την καταξίωση και τα χρήματα που απέκτησε μέσα από την αγαπημένη της δουλειά, δεν επισκιάστηκε ποτέ η αξία που έχει για την ίδια η άλλη -εξίσου μεγάλη- της αγάπη, η οικογένειά της. Ανέκαθεν αποτελούσε την πηγή δύναμης, έμπνευσης και δημιουργικότητάς της. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το επικοινωνεί αυθόρμητα και η ίδια ως ιδιαίτερα ευαίσθητο και συναισθηματικό πλάσμα που είναι κάθε πραγματικός καλλιτέχνης. Μάλιστα πολύ ανθρώπινη και συγκινητική υπήρξε και η τιμητική αναφορά που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στα social, με την οδύνη της για την πρόσφατη απώλεια της μεγάλης Tina Turner, που η Celine δηλώνει ότι θαύμαζε και αγαπούσε πάρα πολύ. Κάθε αληθινό ταλέντο έχει το ήθος να αναγνωρίζει δημόσια ένα άλλο ταλέντο σε μία εποχή εγωισμού…

Παρά το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και η ίδια τα τελευταία χρόνια, σε σημείο μάλιστα που την ανάγκασε να ακυρώσει τα σχέδιά της για μία παγκόσμια περιοδεία που περιλάμβανε και την Αθήνα, δεν το βάζει κάτω. Αποφάσισε να πολεμήσει γενναία την ασθένειά της εξακολουθώντας να δουλεύει σκληρά πάνω σε αυτό που αγαπάει κι έχει καθορίσει τη ζωή της, ώστε να επιτύχει τους στόχους της έστω κι εναλλακτικά.

Για μένα αποτελεί πρότυπο θάρρους προς μίμηση για όλους μας… τόσα πολλά χρόνια μετά από την πρώτη εκείνη τη φορά που την άκουσα χωρίς να γνωρίζω καν ποια είναι.

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10154255672271651&set=a.10154255602046651

https://www.facebook.com/photo?fbid=848399469985712&set=a.290352705790394

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.