O Πρίγκιπας Χάρυ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δούκας του Σάσεξ, και η σύζυγός του Μέγκαν Μάρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, έδωσαν από κοινού συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Μέγκαν δήλωσε ότι κατά την διαβίωσή τους κοντά στην βασιλική οικογένεια κατελήφθη από ανησυχητικές κι επίμονες αυτοκτονικές ιδεοληψίες και τάσεις και πως απευθύνθηκε στη Βασίλισσα Ελισσάβετ (την οποία κατονομάζει ως «Θεσμό») καθώς χρειαζόταν επειγόντως επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει την κατάσταση που αντιμετώπιζε. Ισχυρίζεται ότι της απάντησαν πως δεν μπορεί να το πράξει, διότι κάτι τέτοιο θα έπληττε τη δημόσια εικόνα του καθεστώτος της Μοναρχίας. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό ήταν το αποκορύφωμα μίας σειράς από αλλεπάλληλες αρνήσεις στο βωμό της αλώβητης διατήρησης της δημόσιας εικόνας του Παλατιού σε φυσιολογικά αιτήματα, όπως να βγει για φαγητό με φίλους, στην προσπάθειά της να μην αποκοπεί εντελώς από την κοινωνική ζωή που είχε πριν το γάμο της.

Επίσης δήλωσε πως ταξίδεψαν στην Αυστραλία ενώ ήταν ήδη έγκυος στον Άρτσι, και ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της διεξάγονταν διάφορες δυσάρεστες συζητήσεις σχετικά με το μωρό που κυοφορούσε, και συγκεκριμένα ότι δεν θα λάμβανε ποτέ τίτλο ευγενείας, δεν θα του παραχωρούσαν συνοδούς για την ασφάλειά του, και πως διατυπώθηκε ανοιχτά μέχρι και η ανησυχία για το πόσο σκούρη θα ήταν η επιδερμίδα του, όταν γεννηθεί. Επ’ αυτού η Όπρα Γουίνφρεϊ επεσήμανε ότι η ρατσιστική νοοτροπία είναι ξεκάθαρα υπαρκτό ζήτημα στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έστω κι αν τα μέλη της δεν το αποδέχονται. Ο Χάρυ δήλωσε επίσης σοκαρισμένος με το συγκεκριμένο ζήτημα που αναδείχθηκε ως πρόβλημα, εξαιρετικά άβολα με τη στάση της οικογένειάς του επ’ αυτού, και πως αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του για το καλό της δικής του οικογένειάς οριστικά μετά από εκτενείς συζητήσεις με την Βασίλισσα Ελισσάβετ και τον Πρίγκηπα Κάρολο.

Μέγκαν Μάρκλ /Φωτογραφία: Getty-Ideal images

Η Μέγκαν ισχυρίζεται επιπλέον ότι ουδέποτε έκανε την Κέιτ να κλάψει, αλλά πως το ακριβώς αντίστροφο συνέβη στην πραγματικότητα παρά τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. Επ’ αυτού σχολίασε περεταίρω ότι όχι μόνο δεν την προστάτευσαν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά τουναντίον ήταν διατεθειμένα ανέκαθεν να κατασκευάσουν κυριολεκτικά -όχι απλά να δημοσιεύσουν- χαλκευμένα και ανυπόστατα γεγονότα, ώστε να προστατεύσουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπονοώντας την Κέιτ. Τόνισε μάλιστα πως αυτό κατέστη στην ίδια τρομακτικά σαφές από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη ζωή της ο Χάρυ και άρχισαν να κυνηγούν ανελέητα την δική της οικογένεια για μία δήλωση. Εξέφρασε δε την βαθύτατη θλίψη της για την προδοτική συμπεριφορά του πατέρα της, που δεν δίστασε να συνεργαστεί μαζί τους έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων ψευδόμενος απέναντί της, όταν τον ρώτησε ευθέως.

Ο Χάρυ σχολίασε στη περεταίρω με ενθουσιασμό ότι κατά την επίσκεψή τους στην Αυστραλία η Μέγκαν για πρώτη φορά κι ενώ ήταν εγκυμονούσα εντυπωσίασε τη βασιλική οικογένεια με τις εκπληκτικές οργανωτικές και διεκπεραιωτικές της δεξιότητες πάνω στις φιλανθρωπικές δράσεις που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, γεγονός που ξύπνησε μνήμες για τον ίδιο υπονοώντας το ανάλογο έργο της αείμνηστης μητέρας του, εξαιρετικά δημοφιλούς Πριγκήπισσας Νταϊάνα. Τόνισε δε πως ολόκληρη η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραδειγματιστεί από τα γεγονότα του παρελθόντος. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του ως προς το να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία με τη μητέρα του, όταν απροσδόκητα και απροειδοποίητα του αφαιρέθηκε η προσωπική φρουρά ασφαλείας του, καθώς και η πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους που είχε στη διάθεσή του κατά παραχώρηση της βασιλικής οικογένειας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020. Ευτυχώς είχε στη διάθεσή του την κληρονομιά που είχε προνοήσει να του αφήσει η μητέρα του, χωρίς την οποία αλλά και χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της Μέγκαν δήλωσε πως δεν θα είχε καταφέρει να συντηρήσει την οικογένειά του και να μετακομίσει εκτός Αγγλίας, όπου μπορεί πλέον να ζήσει ήρεμα με την οικογένειά του.

Τέλος δήλωσε ότι πάντα θα αγαπά τον αδελφό του, ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη συναισθηματική απόσταση μεταξύ τους, κι εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα του πως ο χρόνος επουλώνει τα τραύματα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Τόνισε ωστόσο ότι αισθάνεται προδομένος από τον πατέρα του, και πως κατά τη γνώμη του εκείνος κι ο αδελφός του παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βασιλικό Πρωτόκολλο που εφαρμόζεται από τον οργανισμό που διαχειρίζεται ολόκληρο το Παλάτι, ακόμη και τις διαπροσωπικές σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως επί παραδείγματι όταν του αρνήθηκαν να επισκεφτεί τη γιαγιά του, ενώ η ίδια τον είχε ήδη προσκαλέσει! Αντίθετα εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση ότι εάν ζούσε η μητέρα του, θα είχε εξοργιστεί με την τροπή που πήραν τα γεγονότα, γιατί πρωταρχικό μέλημά της ήταν ανέκαθεν η ευτυχία των παιδιών της.
Το ζευγάρι ήταν προσεκτικό στις δηλώσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξής του. Έδειχνε να νιώθει άνετα με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο. Διατηρούσε παράλληλα τον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τους νέους ανθρώπους, με τη Μέγκαν να καταβάλει αισθητά μεγαλύτερη προσπάθεια από το Χάρυ να αυτοσυγκρατηθεί λόγω αυξημένης συναισθηματικής φόρτισης και διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας. Ήθελαν να καταδείξουν τα πολύ σοβαρά για τους ίδιους ζητήματα επιβίωσης βιολογικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φύσης που αντιμετώπισαν ολομόναχοι μέσα στο συστημικό –και άκρως τοξικό κατά τη γνώμη τους- περιβάλλον του παλατιού, τόσο λόγω της διάχυτης ρατσιστικής νοοτροπίας που επικρατεί, όσο και της απροκάλυπτης αποτύπωσής της στο βρετανικό τύπο. Αυτοί οι παράγοντες συντέλεσαν σωρευτικά στην απόφαση τους να «αποδράσουν» από εκεί και στην οριστική ρήξη με τους βασιλικούς συγγενείς τους.

Πηγές

  1. #MeghanMarkle #TODAY

https://www.youtube.com/watch?v=jXz3VHIRruY

Meghan Markle Accuses Royal Family Of Racism In Bombshell Interview With Oprah | TODAY

  1. #MeghanMarkle #TODAY

https://www.youtube.com/watch?v=YtJNAoIi3sU

Meghan Markle And Harry Open Up About Racism, Jealousy Among Royal Family | TODAY

  1. #44 ON TRENDING

https://www.youtube.com/watch?v=CkTVoLamPio

Meghan, Duchess of Sussex, opens up about her family

Επιμέλεια, Μετάφραση από το πρωτότυπο: ΣΑΚΚΗ ΣΑΠΦΩ.

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.