Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε δημόσια ενόψει Black Friday, Cyber Monday και του επερχόμενου τετραήμερου καταναλωτικού ξεφαντώματος, για το οποίο προετοιμάζονται ψυχολογικά διεθνώς επιχειρήσεις και καταναλωτές, να κάνουμε λίγο «κράτει τις μηχανές»! Να μην ξεσαλώσουμε κι επιδοθούμε σε αλόγιστες αγορές.

Όταν ακούς κάτι τέτοιο από έναν μεγαλοπαράγοντα της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής (ιδρυτή της Amazon)… ε, όσο να πεις λίγο σου κόβονται τα πόδια και σκέφτεσαι ότι για να το λέει αυτός, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Και μετά αναρωτιέσαι πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για να μπει στον κόπο να το πει αφού θα έχει αντίκτυπο και στον ίδιο. Δεν θα μειωθεί ο τζίρος και των δικών του επιχειρήσεων, αν συμβουλεύει τη συγκράτηση της καταναλωτικής κίνησης;

Είμαστε και σε μία περίεργη εποχή του χρόνου που κανονικά υπό άλλες συνθήκες στο παρελθόν θα την περιμέναμε με ανυπομονησία. Συνήθως τέτοιες μέρες προετοιμαζόμαστε να στολίσουμε για τα Χριστούγεννα, να αγοράσουμε τα δώρα μας και να φέρουμε μία νότα αισιοδοξίας στη ζωή μας ενόψει των γιορτών. Να χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται και να ξεφύγει λίγο το μυαλό από τα προβλήματα με το γιορτινό κλίμα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, που στήθηκαν ήδη.

Από την άλλη ακούμε στις ειδήσεις πως όλοι προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα (ενεργειακής φτώχειας) που δεν θα έχει ανάλογο προηγούμενο στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Σαστίζουμε στο άκουσμα των οδηγιών επιβίωσης που δίνουν στους πολίτες σε χώρες που ταξιδέψαμε και βιώσαμε τον ορισμό της οικονομικής ευμάρειας.

Τώρα φτάσαμε στο σημείο να μας προτείνουν πανευρωπαϊκά να φοράμε ζεστά πουλόβερ. Να κάνουμε σύντομο ζεστό ντουζ, αλλά να συνηθίσουμε και στο κρύο καλού κακού! Να έχουμε το νου μας για έκτακτα μπλακ-άουτ, όποτε το κράτος αποφασίσει να κατεβάσει το διακόπτη, επειδή μια χώρα ξεπέρασε προσωρινά τις ενεργειακές της δυνατότητες. Να κάνουμε προμήθειες μπαταριών και τροφίμων για να περάσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές. Τ’ ακούμε όλ’ αυτά και δεν πιστεύουμε στα αφτιά μας πια!

Τελικά φέτος ν’ αγοράσω λαμπάκια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να χαρούν και τα μικρά ή τσάμπα θα πάνε;!

ΚΩΣΤΑΣ Π.

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο2Καλό0Αστείο0Wow1Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.