ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΤ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στα αποτελέσματα κάποιων εργαστηρίων περιλαμβάνεται τεράστιος αριθμός αρνητικών τεστ, αναντίστοιχος με τα αποτελέσματα κρατικών ή μεγάλων ιδιωτικών.

ΣΚΟΠΙΑ. Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα εργαστήρια που έχουν ξεπηδήσει σαν μανιτάρια στη Βόρεια Μακεδονία τα τελευταία δύο χρόνια. Στα αποτελέσματα τους συμπεριλαμβάνεται τεράστιος αριθμός αρνητικών μοριακών τεστ, αναντίστοιχος με τα αποτελέσματα κρατικών ή μεγάλων ιδιωτικών εργαστηρίων.

Η έλλειψη εποπτείας του κλάδου έχει κινήσει υποψίες ότι κάποια από τα εργαστήρια αυτά δεν κάνουν καν τεστ, απλώς εκδίδουν αρνητικό αποτέλεσμα κατά παραγγελία. Η δημοσιογραφική ιστοσελίδα Balkan Insight εξασφάλισε τα αποτελέσματα ανά εργαστήριο και διαπίστωσε ότι κάποια εργαστήρια βγάζουν από 10 έως 40 φορές περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα από κάποια άλλα. Σε μέρες που ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν στα ύψη (35% σε μία δημόσια δομή, 48% σε άλλα) κάποια καινούργια ιδιωτικά εργαστήρια εμφάνιζαν δείκτη θετικότητας κάτω από 3%.

Νίκησαν το κορωνοϊό; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Πριν από εβδομάδες, η υγειονομική υπηρεσία της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησε από το εργαστήριο Eli Medica Plus, στη Γευγελή, να επιστρέψει την άδεια λειτουργίας έπειτα από ελέγχους. Αναφορές στον τύπο υποστήριζαν ότι τα καζίνο της περιοχής χρησιμοποιούσαν το εργαστήριο για να εξασφαλίζουν ψευδή πιστοποιητικά στους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι όφειλαν να τα επιδείξουν κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Από τα εργαστήρια που κατονομάζονται στην έρευνα, μόνο ένα απάντησε, υποστηρίζοντας ότι ο χαμηλός δείκτης θετικότητας οφείλεται στο γεγονός ότι το εργαστήριο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν και όχι από ανθρώπους που ελέγχονται επειδή έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.