Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Primera άνοιξε χθες στο Βόγκο με το Θέλτα – Βιγιαρεάλ 1-1. Η 23η αγωνιστική της Segunda άνοιξε με το Οβιέδο – Αλαβές 1-0. Αύριο στις 21:00, στο Ριάντ, διεξάγεται ο τελικός του Super Cup ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάρτσα.

 

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΡΑΓΙΟ

Η Βαγιαδολίδ δεν άξιζε να χάσει στην Πάλμα. Ένα ματς με λίγες φάσεις, κλασσικό 0-0, το έχασε δεχόμενη ένα γκολ από το πουθενά στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα, είχε ηττηθεί 0-2 από τη Ρεάλ σ’ ένα βράδυ όπου ο κορυφαίος της ”βασίλισσας” ήταν ο Κουρτουά. Η Ράγιο, μετά από ένα θεαματικό παιχνίδι, έχασε 1-2 από τη Μπέτις στο Βαγέκας. Μία εβδομάδα νωρίτερα, είχε φέρει 2-2 στη Χιρόνα. Οι Μαδριλένοι έχουν, ουσιαστικά, εξασφαλίσει την παραμονή τους και χωρίς άγχος ψάχνουν το κάτι παραπάνω. Το g/g έχει καλές πιθανότητες εμφάνισης.

 

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΑΘΛΕΤΙΚ

Η Σοσιεδάδ πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο δημοφιλές ντέρμπι των Βάσκων. Ήταν πολύ καλή τόσο στο εντός έδρας 2-0 επί της Οσασούνα όσο και στο εκτός έδρας 2-0 επί της Αλμερία. Κρίνεται πολύ σημαντική η επιστροφή από τιμωρία του εξτρέμ Μπράις Μέντες (10 γκολ – 7 ασίστ). Aπό την Αθλέτικ έλειψε μόνο το γκολ στο 0-0 με την Οσασούνα. Έπαιξε την αντίπαλό της στο μισό γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, μετρά δύο σερί λευκές ισοπαλίες καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στη Σεβίλη με τη Μπέτις. Ισόπαλο το βλέπω.

 

ΙΜΠΙΘΑ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Η Ιμπίθα έχασε 0-1 στο Έιμπαρ όπου έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο και απείλησε τους Βάσκους. Είναι ουραγός και στο -8 από θέση ασφαλείας. Η Λας Πάλμας πέταξε δύο βαθμούς στο 1-1 με τη Ράσινγκ όταν και ισοφαρίστηκε από ένα αυστηρό πέναλτι λίγο πριν τη λήξη. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Έιμπαρ, έπεσε στη 2η θέση. Η Λας Πάλμας είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Στο πιο πρόσφατο εκτός, νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ Β’ αν και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα. Διπλό το βλέπω.

 

ΤΡΙΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΡΑΓΙΟ                                       G/G

ΙΜΠΙΘΑ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ                                    2

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΑΘΛΕΤΙΚ                                        Χ

About Author