Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 30η αγωνιστική της Primera. Δεν υπάρχει δευτεριάτικο ματς καθώς οι Ισπανοί παίζουν το μεσοβδόμαδο. Στη Segunda, παρέα με την τρέχουσα, απομένουν 6 αγωνιστικές ως το φινάλε της regular season.

 

ΕΛΤΣΕ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η Έλτσε έβαλε δύσκολα στη Χιρόνα αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Αν κι έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, παρουσιάζεται αξιοπρεπής στα περισσότερα παιχνίδια. Η Βαλένθια, έχοντας δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, έχασε 0-2 από τη Σεβίλη και παρέμεινε εντός της επικίνδυνης ζώνης. Απέχει τρεις βαθμούς από την Αλμερία που κατέχει ασφαλή θέση, με την οποία Αλμερία υστερεί σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία. Η Βαλένθια μετρά μόλις μία εκτός έδρας νίκη, αυτή που πέτυχε στην Παμπλόνα στις 7 Οκτωβρίου! Είναι αλήθεια ότι αν η Βαλένθια δεν κερδίσει στο Έλτσε, δε μπορεί να ελπίζει σε σωτηρία.

 

ΜΠΑΡΤΣΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Μπάρτσα δεν ήταν καλή στη Μαδρίτη και στο 0-0 με τη Χετάφε. Ο Τσάβι δήλωσε μετά το ματς ότι η ομάδα του δεν είναι συνηθισμένη να παίζει με ήλιο! Γενικότερα, η Μπάρτσα δεν είναι καλή το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται στο +8 από τη Ρεάλ, εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι Πέδρι, Ντε Γιονγκ επιστρέφουν, μετά από καιρό, σε αποστολή. Σε μία αποστολή στην οποία ο Τσάβι πήρε το Λαμίλ Γιαμάλ γεννηθέντα στις 13 Ιουλίου 2007 στην πόλη Ματαρό της Καταλανίας!!!!Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ ο οποίος έχει πατέρα Μαροκινό και μητέρα από την Ισημερινή Γουινέα. Στο 2-1 επί της Αλμερία, η Ατλέτικο δεν καθάρισε το ματς και στο τέλος χρειάστηκε να υποφέρει. Μετρά έξι κολλητές νίκες και η τελευταία της ήττα στην Primera είναι από τη Μπάρτσα στις 6 του Γενάρη! Στοχεύει στη 2η θέση η οποία, πέρα από το γόητρο, δίνει bonus επτά εκ. έουρος περισσότερα συγκριτικά με την 3η. Βρίσκεται στο -,,,, από τη Ρεάλ. Ο Σιμεόνε δεν έχει νικήσει ποτέ στο ”Καμπ Νόου” όπου, ωστόσο, τη σεζόν 2013/14 πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα με την Ατλέτικο. Δε θα μου προκαλέσει έκπληξη αν κάνει την εμφάνισή του ένα ηλιόλουστο διπλό!!!!

 

ΣΕΒΙΛΗ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Σεβίλη, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, νίκησε 2-0 τη Σεβίλη στο ”Μεστάγια” και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη. Την Πέμπτη, διέσυρε τη Μάντσεστερ και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League. Η Βιγιαρεάλ θριάμβευσε στο ”Μπερναμπέου” και μία εβδομάδα αργότερα έχασε στην έδρα της, 1-2, από τη Βαγιαδολίδ. Ελπίζει στην 4η θέση αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης. Η Σεβίλη θα βγάλει κούραση μετά την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης. Πρόκειται για ένα πιθανό g/g.

 

ΛΟΥΓΚΟ – ΜΑΛΑΓΑ

Το Λούγκο δεν έχει ελπίδες παραμονής. Έχασε στο Οβιέδο και βρίσκεται στο -14 από θέση ασφαλείας. Η Μάλαγα για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν πέτυχε δύο σερί νίκες. Το εκτός έδρας 2-1 επί της Βιγιαρεάλ Β’ διαδέχτηκε το 1-0 επί της Καρταχένα. Βρίσκεται στο -6 από θέση παραμονής. Από τα έξι εναπομείναντα παιχνίδια, το σημερινό κι εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με την Ιμπίθα είναι τα πιο βατά. Τώρα που γυρίζει για τη Μάλαγα.

 

ΡΑΣΙΝΓΚ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Η Ράσινγκ, στο 1-4 του ”Ρομαρέδα” από τη Σαραγόσα, έμεινε με 10 στο 18ο λεπτό και με 9 ποδοσφαιριστές στο 23ο λεπτό. Βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την υποβιβασμένη Ιμπίθα. Η Γρανάδα πήρε το ντέρμπι με τη Λας Πάλμας κι ανέβηκε στη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Primera. Μετά την ισοπαλία του Έιμπαρ την Παρασκευή, αν περάσει από το Σανταντέρ, πιάνει κορυφή και θα υποδεχτεί ως πρωτοπόρος το Έιμπαρ την επόμενη αγωνιστική!!!! Θα ρισκάρω στο διπλό.

 

ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ….

ΕΛΤΣΕ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ                          2

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΔΙΠΛΟ

ΜΠΑΡΤΣΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ                     2

”ΡΑΜΟΝ ΣΑΝΤΣΕΘ ΠΙΘΧΟΥΑΝ”

ΣΕΒΙΛΗ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ                      G/G

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ

ΡΑΣΙΝΓΚ – ΓΡΑΝΑΔΑ                         2

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ

ΛΟΥΓΚΟ – ΜΑΛΑΓΑ                           2

 

 

About Author