Ας ρίξουμε μία ματιά στο χθες πριν πάμε στο σήμερα …

Νωρίς, είχαμε πλήρη αγωνιστική στο Championship. Για τη Νόριτς και κατ’ επέκταση για τον ΠΑΟΚ, ήταν βούτυρο η εντός έδρας ήττα της Σουόνσι από την Πρέστον. Αν η Νόριτς απόψε νικήσει την αδύναμη εκτός έδρας Χάντερσφιλντ, θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην απευθείας άνοδο. Αν, μάλιστα, η νίκη της συνδυαστεί με στραβοπάτημα της Μπρέντφορντ, οι σαμπάνιες στο ”Κάροου Ρόουντ” θα βγουν από το ψυγείο.

Στην Τουρκία, η Φενέρ χρειάστηκε να υποφέρει για να φτάσει στο 1-0 επί της Ντενιζλί. Το γκολ του Σαματά έκανε τη διαφορά. Αυτόν τον Σαματά τον ήθελα στον ΠΑΟΚ όταν ακόμη έπαιζε στη Γκενκ. Ο Τσόρμπα είπε τότε ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάνει κρούση αλλά υποχώρησε όταν οι Βέλγοι ζήτησαν κοντά στα 15 μύρια. Η Φενέρ, με ένα ματς παραπάνω, βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Μπεσίκτας.

Στη Ρωσία, η Ζενίτ νίκησε 2-0 τη Χίμκι και διατηρήθηκε στο +4 από τη 2η Σπαρτάκ.

Στη Κύπρο, ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε 1-0 την Ομόνοια και την πλησίασε στον πόντο. Ο Μπίσεσβαρ ήταν βασικός, ο Ντιγκινί πέρασε ως αλλαγή. Η ΑΕ Λεμεσού έχει την ευκαιρία της, κερδίζοντας σήμερα τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, να πιάσει τον Απόλλωνα στη 2η θέση. Ωραία μάχη γίνεται στην Κύπρο …

Στη Δανία, η Μίντιλαντ πήρε το ντέρμπι με τη Μπρόντμπι κι ανέβηκε στην κορυφή.

Στη Ρουμανία, η Κλουζ χρειάστηκε ένα γκολ στο 80ο λεπτό για να νικήσει 1-0 τη Διναμό Βουκουρεστίου που έπαιζε με 9 ποδοσφαιριστές από το 37ο!

Στην Premier, η εντυπωσιακή Γ.Χαμ έβγαλε διπλό στην έδρα των Γουλβς και κατέχει θέση που οδηγεί στο Champions League, αφήνοντας πίσω της Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ. Οι εναπομείνασες αγωνιστικές στην Premier είναι οκτώ …

Στην Πορτογαλία, έγινε χαμός στα τελειώματα. Η Σπόρτινγκ ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και η διαφορά από την Πόρτο μειώθηκε στους 8β. Η Μπράγκα, με γκολ στις καθυστερήσεις, πέρασε από το Φάρο και παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Στην Ισπανία, η Μπάρτσα λυτρώθηκε από ένα γκολ του Ντεμπελέ στο 90′ και πλησίασε την Ατλέτικο σε απόσταση αναπνοής. Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ ο Μέσι, αντιλήφθηκα πόσο θέλει ο Αργεντινός αυτό το πρωτάθλημα. Το Σάββατο στις 22:00 διεξάγεται το Ρεάλ – Μπάρτσα ενώ την Κυριακή στις 22:00, η Ατλέτικο χωρίς τους τιμωρημένους Σουάρες και Γιορέντε, παίζει ξανά στη Σεβίλλη, τούτη τη φορά με τη Μπέτις. Καλή φάση …

Στη Segunda, το Φουενλαμπράδα – Σαραγόσα έληξε 0-1. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι νωρίς στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε πέναλτι λίγο πριν τη λήξη και πήραν τους τρεις βαθμούς. Ο δανεικός από τον Άρη Θεσσαλονίκης, Κρίστιαν Λόπεθ, σκόραρε το 2ο γκολ της Καρταχένα στο 2-1 επί της Αλκορκόν. Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο …

Στα σημερινά …

Η ώρα των πρώτων προημιτελικών του Champions League έφτασε. Δύο παιχνίδια διεξάγονται απόψε κι άλλα δύο αύριο. Αυτό που δεν έχω καταλάβει, τόσα χρόνια, είναι γιατί η UEFA ορίζει και τα δύο ματς την ίδια ώρα και δε στέλνει το ένα στις 20:00.

ΣΙΤΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Σίτι είναι καλά. Εξασφάλισε, ουσιαστικά, τον τίτλο στην Αγγλία και δείχνει πιο ώριμη από ποτέ για την υπέρβαση στο Champions League. Ο Γκουαρδιόλα να ξεκούρασε κόσμο στο πρόσφατο 2-0 επί της Λέστερ κι έχει όλο το ρόστερ διαθέσιμο. Οι Φερναντίνιο και Ζοάο Κανσέλο βρίσκονται στο όριο καρτών.

Η Μπορούσια υπέστη οδυνηρή ήττα από την Άιντραχτ και δύσκολα θα προλάβει το Champions League της επόμενης σεζόν. Το κενό που αφήνει ο μακροχρόνια τραυματίας Βίτσελ δεν καλύπτεται. Επιπρόσθετα, η απουσία του Σάντσο κρίνεται σημαντική. Ο Χόλαντ βρίσκεται στο όριο καρτών.

Δε βρίσκω κάποια ευκαιρία στις αποδόσεις.

ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Ρεάλ παίζει όλη τη σεζόν μέσα σε 8 ημέρες. Το ερχόμενο Σάββατο φιλοξενεί τη Μπάρτσα, για την Primera, τη μεθεπόμενη Τετάρτη διεξάγεται η ρεβάνς στο ”Άνφιλντ”. Οι Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ είναι τραυματίες. Ο Ζιντάν αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τρία στόπερ. Οι Μεντί, Βαλβέρδε βρίσκονται στο όριο καρτών.

Η Λίβερπουλ είχε πέσει σε χειμερία νάρκη αλλά ξύπνησε. Ξύπνησε στο κατάλληλο χρονικό σημείο ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League είτε μέσω της κατάκτησης του φετινού είτε μέσω της 4ης θέσης στην Premier. Νίκησε, κατά σειρά, Λειψία, Γουλβς και Άρσεναλ διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Η επιστροφή του Ζότα κρίνεται ευεργετική. Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ βρίσκονται στο όριο καρτών.

Περιμένω οι Κουρτουά και Άλισον να έχουν μπόλικη δουλίτσα. Το g/g κυκλοφορεί κοντά στο 1,65, το over 4,5 κόρνερ για τη Λίβερπουλ κοντά στο 1,90, το any time Ζότα στο 2,80 και η κίτρινη κάρτα στον Κασεμίρο στο 2,60.

About Author