Καλημέρα σε όλους, να έχουμε μία όμορφη Κυριακή με υγεία …. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις μανούλες όλου του κόσμου …. Η 35η αγωνιστική της Primera (οι εναπομείνασες παρέα με την τρέχουσα είναι τέσσερις) συνεχίζεται και ολοκληρώνεται απόψε καθώς ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική. Μετά την κατάκτηση του Copa del Rey από τη Μπέτις, η 7η θέση της Primera οδηγεί στο Conference League. Στη Segunda τρέχει η 39η αγωνιστική (οι εναπομείνασες παρέα με την τρέχουσα είναι τέσσερις).

 

ΧΕΤΑΦΕ – ΡΑΓΙΟ

Η Χετάφε είδε με ικανοποίηση τη Μαγιόρκα να χάνει από τη Γρανάδα και λογικά με μία νίκη στις εναπομείνασες αγωνιστικές εξασφαλίζει την παραμονή. Η Ράγιο μάζεψε επτά βαθμούς στα τρία τελευταία και θα είναι ομάδα της Primera την επόμενη σεζόν. Οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τον 1ο γύρο όταν μετά από ένα σκληρό παιχνίδι με δεκατρείς κίτρινες κάρτες, η Ράγιο νίκησε 3-0 τη Χετάφε. Θ’ ασχοληθώ με τις κάρτες. Στο βάθος, βλέπω τη Χετάφε να κερδίζει.

 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΕΒΙΛΗ

Η Βιγιαρεάλ, εμφανώς επηρεασμένη από τα ματς με τη Λίβερπουλ, έχασε 1-2 από την Αλαβές στη Βιτόρια. Πλέον, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καλείται να εξασφαλίσει μία θέση από την 5η ως την 7η για να μετάσχει είτε στο Europa είτε στο Conference League της επόμενης σεζόν. Τα στραβοπατήματα των Σοσιεδάδ, Αθλέτικ και Μπέτις τη βόλεψαν με το παραπάνω. Ο Έμερι δεν ανακοίνωσε αποστολή αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Χεράρντ Μορένο, Ντανζούμα δε φαίνεται να προλαβαίνουν ενώ ο Κοκλάν είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Η Σεβίλη δεν άξιζε κάτι παραπάνω στο 1-1 με την Κάδιθ. Ωστόσο, μετά τις ήττες των Σοσιεδάδ και Μπέτις, πάει πιο ήρεμη στο ματς. Θα μείνει ευχαριστημένη ακόμη και με την ισοπαλία. Ο επιθετικός Ράφα Μιρ επιστρέφει από τιμωρία.

 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΡΕΑΛ

Η Ατλέτικο είχε τα χάλια της στο Μπιλμπάο και το 0-2 από την Αθλέτικ κρίνεται δίκαιο. Με μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία, κινδυνεύει να μείνει εκτός 4άδας. Ευτυχώς για τον Σιμεόνε έχασαν τόσο η Μπέτις όσο και η Σοσιεδάδ. Το πρόγραμμά της δε το λες κι εύκολο (‘Ελτσε εκτός – Σεβίλη εντός – Σοσιεδάδ εκτός). Ο τιμωρημένος Ερμόσο και οι τραυματίες Ζοάο Φέλιξ, Λεμάρ είναι οι απόντες για τον Σιμεόνε – ο Σάβιτς επιστρέφει. Οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο δε θα πραγματοποιήσουν το παραδοσιακό pasillo στην πρωταθλήτρια Ρεάλ. Η Ρεάλ, το προηγούμενο Σάββατο, πανηγύρισε τον τίτλο και την Τετάρτη την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Ο Αντσελότι αναμένεται να φρεσκάρει το αρχικό σχήμα.

 

ΕΪΜΠΑΡ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Στον 1ο γύρο, Βαγιαδολίδ – Έιμπαρ 2-0.

Το Έιμπαρ έκανε το καθήκον του κερδίζοντας 2-0 τη Σαραγόσα. Μετά τη χθεσινή νίκη της Αλμερία, βρίσκεται στη 2η θέση, στο -2 από την Αλμερία και στο +5 από την 3η Βαγιαδολίδ. Η διοίκηση των Βάσκων ανακοίνωσε sold out για 2η συνεχόμενη αγωνιστική. Η Βαγιαδολίδ έχασε στο ”Θορίγια” από τη Σοσιεδάδ Β’ και πλέον ακόμη κι αν βγάλει διπλό στο ”Ιπουρούα” δε θα είναι φαβορί για την απευθείας άνοδο. Το Έιμπαρ παίζει για δύο αποτελέσματα. Έχω την εντύπωση ότι θα πάρει αυτό που θέλει.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ SEGUNDA

ΕΪΜΠΑΡ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ                            1Χ και OVER 1,5

ΧΕΤΑΦΕ – ΡΑΓΙΟ

1η ΚΑΡΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 25ο ΛΕΠΤΟ

OVER 3,5 ΚΑΡΤΕΣ ΧΕΤΑΦΕ

About Author