Καλημέρα σε όλους, να έχουμε μία όμορφη Κυριακή με υγεία …. Στις 19:30 διεξάγονται 9 παιχνίδια της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Primera.

 

ΧΕΤΑΦΕ – ΜΠΑΡΤΣΑ

Η Χετάφε έφερε 0-0 στην Παμπλόνα και βρίσκεται στο +5 από την 18η Μαγιόρκα με την οποία ευνοείται σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία Η Μπάρτσα νίκησε τη Θέλτα και στη διεκδίκηση της 2ης θέσης βρίσκεται στο +5 από την Ατλέτικο με την οποία υπερτερεί σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία. Θα παραταχθεί με άμυνα ανάγκης καθώς οι Πικέ, Αραούχο, Έρικ Γκαρσία, Ζόρντι Άλμπα είναι εκτός όπως και ο Ντε Γιόνγκ. Ίσως επιστρατευτεί ο Τσιγκρίνσκι για να παίξει στο κέντρο της άμυνας. Η Χετάφε θέλει μάξιμουμ έναν πόντο για να σωθεί και η Μπάρτσα μάξιμουμ ένα πόντο για να τερματίσει 2η. Διόλου απίθανο να τα βρουν ….

 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΣΕΒΙΛΗ

Η Ατλέτικο νίκησε τη Ρεάλ, νίκησε στο Έλτσε κι εξασφάλισε το Champions League για 10η συνεχόμενη σεζόν. Πλέον θα προσπαθήσει να τερματίσει 3η για λόγους γοήτρου και για να βάλει 7εκ. έουρος παραπάνω στα ταμεία της καθώς αυτή είναι η διαφορά στα έσοδα ανάμεσα στο 3ο και στο 4ο της βαθμολογίας. Ο τιμωρημένος Λόντι και οι τραυματίες Ζοάο Φέλιξ, Λεμάρ έμειναν εκτός. Στη Σεβίλη δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους στο 0-0 με τη Μαγιόρκα. Μία Σεβίλη που είχε τα χάλια της και στο ιδιαίτερα κολακευτικό γι’ αυτήν 1-1 με τη Βιγιαρεάλ που προηγήθηκε. Δεν ταξίδεψαν ο τιμωρημένος Λαμέλα και ο τραυματίας Μαρσιάλ. Ο τεχνικός Λοπετέγκι ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα συνεχίσει μετά το φινάλε της σεζόν δεν έχει νικήσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Η Ατλέτικο είναι πιο ήρεμη και σε καλύτερη κατάσταση, βλέπω να το παίρνει το ματς.

 

ΜΠΕΤΙΣ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Η Μπέτις έκανε ματσάρα στο ”Μεστάγια” και στο 3-0 επί της Βαλένθια. Έχει εξασφαλίσει, ως κυπελλούχος το Europa League και παραμονεύει για να ψειρίσει από τη Σεβίλη την 4η θέση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει η Μπέτις (κλείνει τη σεζόν στο ”Μπερναμπέου) να κάνει το 2 στα 2 και η Σεβίλη (κλείνει τη σεζόν εντός με την Αθλέτικ) 0 στα 2. Ο στόπερ Μπάρτρα είναι τιμωρημένος. Η Γρανάδα νίκησε την Αθλέτικ και φλερτάρει έντονα με την παραμονή. Βρίσκεται στο +4 από τη Μαγιόρκα με την οποία ευνοείται σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία. Κλείνει τη σεζόν υποδεχόμενη την Εσπανιόλ. Οι απουσίες του αριστερού μπακ Εσκουδέρο και του εξτρέμ Ματσίς κρίνονται σημαντικές. Πραγματοποιώντας εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του ”Μεστάγια”, η Μπέτις θα κερδίσει.

 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Η Βιγιαρεάλ πέρασε από το Βαγέκας, πήγε στο +4 από την Αθλέτικ και είναι το φαβορί για την 7η θέση και το Conference League. Με νίκη απόψε, θα ελπίζει βάσιμα στο Europa League. Κλείνει τη σεζόν στο ”Καμπ Νόου”. Η Σοσιεδάδ νίκησε την Κάδιθ εξασφάλισε το Conference League και φιλοδοξεί να παίξει στο Europa League. Κλείνει τη σεζόν στην ”Ανοέτα” με την Ατλέτικο. Ο Ισάκ επιστρέφει από τιμωρία. Προβάδισμα νίκης στη Βιγιαρεάλ, πιθανή η εμφάνιση του g/g.

 

ΑΘΛΕΤΙΚ – ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Η Αθλέτικ είχε τις ευκαιρίες της αλλά έχασε 0-1 στη Γρανάδα και σε συνδυασμό με το διπλό της Βιγιαρεάλ έχει πλέον λίγες πιθανότητες για την 7η θέση. Κλείνει τη σεζόν στο ”Πιθχουάν”. Για την Οσασούνα η σεζόν κρίνεται άκρως πετυχημένη. Οι Ναβάροι όχι μόνο σώθηκαν πρόωρα αλλά επιπρόσθετα αναμένεται να τερματίσουν στην πρώτη 10άδα. Η Οσασούνα κλείνει τη σεζόν υποδεχόμενη τη Μαγιόρκα. Το κλίμα είναι περίεργο στην Αθλέτικ λόγω των επερχόμενων εκλογών στην ομάδα. Πιθανότατα, το αποψινό θα είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του τεχνικού Μαρσελίνο στον πάγκο των Βάσκων.

 

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΡΑΓΙΟ

Η Μαγιόρκα πήρε 0-0 και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο ”Πιθχουάν. Παραμένει εντός ζώνης και στο -2 από θέση ασφαλείας. Ευνοείται σ’ ενδεχόμενη ισοβαθμία τόσο με την Κάδιθ όσο και με την Αλαβές. Κλείνει τη σεζόν στην Παμπλόνα με την αδιάφορη Οσασούνα. Η Ράγιο έβαλε τις βερμούδες κι έχασε 1-5 από τη Βιγιαρεάλ. Έχει σημαντικές απουσίες. Οι μέσοι Κομεσάνια, Τρέχο, Ουνάι Λόπεθ κι ο εξτρέμ Ίσι δεν ταξίδεψαν. Όλη σχεδόν η μεσαία γραμμή και ο πιο επικίνδυνος εξτρέμ της Ράγιο έμειναν στη Μαδρίτη. Ακόμη κι έτσι, δε θα είναι εύκολο για τη Μαγιόρκα αλλά θα ρισκάρω στον άσο παραμονής.

 

ΚΑΔΙΘ – ΡΕΑΛ

Η Κάδιθ έχασε στο Σαν Σεμπαστιάν κι έμπλεξε για τα καλά. Βρίσκεται εκτός ζώνης, στο +2 από τη Μαγιόρκα με την οποία υστερεί σε ισοβαθμία και στο +4 από την Αλαβές στην έδρα της οποίας φιλοξενείται την τελευταία αγωνιστική. Η Ρεάλ προετοιμάζεται για τον τελικό του Champions League. Ο Αντσελότι θα χρησιμοποιήσει εναλλακτική 11άδα καθώς η πρόβα τζενεράλε για τον τελικό θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με τη Μπέτις. Ο Μόντριτς είναι τιμωρημένος, πήρε ρεπό ο Κουρτουά και κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λούνιν – δεν ταξίδεψαν, επίσης, στην Ανδαλουσία οι Μπενζεμά, Βινίσιους, Αλάμπα. Τα δύο αδέρφια Φερνάντεθ, ο αρχηγός της Κάδιθ Άλεξ κι ο στόπερ της Ρεάλ, Νάτσο, θα τεθούν αντιμέτωπα για 4η φορά στην καριέρα τους! Δε χωρά αμφιβολία ότι ακόμη και η μισή Ρεάλ μπορεί να νικήσει την Κάδιθ. Όλα πιθανά ….

 

ΛΕΒΑΝΤΕ – ΑΛΑΒΕΣ

Το Λεβάντε υποβιβάστηκε. Η Αλαβές νίκησε την Εσπανιόλ κι έχει ελπίδες παραμονής. Οφείλει να νικήσει απόψε το Λεβάντε και την άλλη Κυριακή την Κάδιθ στη Βιτόρια. Την ίδια ώρα πρέπει να την ευνοήσουν τ’ αποτελέσματα της Κάδιθ και της Μαγιόρκα. Η Αλαβές ψάχνει ένα μικρό θαύμα. Ωστόσο, το αποψινό ματς έχει καλές πιθανότητες να το πάρει. Το διπλό προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ. 405 οπαδοί της Αλαβές θα βρεθούν στις εξέδρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας!

 

ΘΕΛΤΑ – ΕΛΤΣΕ

Για τη Θέλτα, ο στόχος είναι να βγει 1ος Ισπανός σκόρερ ο Ιάγο Άσπας ο οποίος τούτη την ώρα έχει 17 γκολ όσα και ο Ραούλ ντε Τομάς της Εσπανιόλ που σκόραρε χθες. Το τελευταίο ματς της Θέλτα είναι στην έδρα της Βαλένθια και της Εσπανιόλ στην έδρα της Γρανάδα. Η Έλτσε θα παίξει με πολλούς αναπληρωματικούς καθώς, για διάφορους λόγους, επτά βασικά στελέχη δεν ταξίδεψαν. Ο Ιάγο Άσπας θα προσπαθήσει να βγει 1ος Ισπανός σκόρερ για 4η φορά στην καριέρα του. Μόνο ο Βίγια έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.

 

 

ΑΣΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΡΑΓΙΟ                                                 1

ΜΑΤΣ 7εκ. ΕΟΥΡΟΣ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΣΕΒΙΛΗ                                                1

ΒΟΛΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΧΕΤΑΦΕ – ΜΠΑΡΤΣΑ                                               Χ

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ

ΛΕΒΑΝΤΕ – ΑΛΑΒΕΣ                                               2

COMBO BET ΣΤΟ ΒΙΓΚΟ

OVER 2,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

ΘΕΛΤΑ OVER 4,5 ΚΟΡΝΕΡ

ΙΑΓΟ ΑΣΠΑΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ 2+

 

AN HTAN ΠΡΟ – ΠΟ ….

About Author